Šport > Košarka
33791 ogledov

Šok! Slovenija ostaja brez tekem na Japonskem?

Slovenija - Črna gora Anže Petkovšek
Organizatorji svetovnega prvenstva v košarki se bojijo, da bodo morali skupinski del z Japonske prestaviti na Filipine.

Slovenska košarkarska reprezentnca je v Tokiu na generalki pred svetovnim prvenstvom na Filipinih, Japonski in Indoneziji zanesljivo premagala Japonsko s 103:68 in se tako z lepo popotnico odpravlja na Okinavo, kjer bo, oziroma naj bi, odigrala skupinski del svetovnega prvenstva.

Takšen je bil vsaj prvotni načrt organizatorjev, katerim pa jo je močno zagodel tajfun Hanun, zaradi katerega so vse tekme svetovnega košarkarskega prvenstva na otoku Okinava pod velikim vprašajem. Poleg slovenske skupine F bi se na Okinavi morale odvijati tudi tekme iz skupine E.

Kot so med tekmo med Slovenijo in Japonsko poročali pri Sportklubu, naj bi se pojavila informacija, da se v primeru nadaljnjih težav z omenjenim tajfunom tekme iz Okinave prestavijo v Manilo na Filipinih, ki sicer v treh različnih dvoranah gosti že kar štiri izmed osmih skupin letošnjega svetovnega prvenstva.

Če bi se tekme slovenske reprezentance resnično morale prestaviti iz Okinave v Manilo, bi to predstavljalo precejšnje težave za slovenske ljubitelje košarke, saj bi se tekme igrale v dveh možnih časovnih terminih, ob štirih in pa sedmih zjutraj po slovenskem času.

V primeru, da Okinava vendarle ostane gostitelj skupinskega dela svetovnega prvenstva, bo Slovenija prve tri tekme prvenstva odigrala ob dosti prijaznejšem času za naše navijače, ob 13.30 po slovenskem času.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice