Šport > Košarka
3292 ogledov

Poškodba v izbrani vrsti, ki se bo na SP verjetno pomerila s Slovenijo

Jock Landale Profimedia
Tudi avstralska izbrana vrsta je izgubila NBA košarkarja.

Avstralec Jock Landale je naslednji v vrsti košarkarjev, ki bodo zaradi poškodbe izpustili svetovno prvenstvo na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji. Član Houston Rockets si je poškodoval gleženj na prijateljski tekmi proti Južnemu Sudanu.

Precej verjetno je, da bo Avstralija, ki se je s Slovenijo nazadnje pomerila v boju za bronasto kolajno na olimpijskih igrah v Tokiu, tudi na svetovnem prvenstvu nasprotnik čete Aleksandra Sekulića. Obe reprezentanci bi po predvidevanjih morali zasesti eno izmed prvih dveh mest v svojih skupinah, s tem pa bi se srečali v drugem delu tekmovanja, ko se skupini E in F 'križata'.  V novonastali skupini K se bosta namreč prvi in drugi iz skupine E pomerila s prvima iz skupine F.

V E skupini so poleg Avstralije še Nemčija, Finska in Japonska, v F pa poleg Slovenije še Venezuela, Gruzija in Zelenortski otoki.

Barve Avstralije, ki bo v predtekmovanju tako kot Slovenija igrala na japonskem otoku Okinava, bodo zastopali Xavier Cooks (Washington Wizards), Dyson Daniels (New Orleans Pelicans), Dante Exum (Dallas Mavericks), Josh Giddey (Oklahoma City Thunder), Chris Goulding (Melbourne United), Josh Green (Dallas Mavericks), Joe Ingles (Orlando Magic), Nick Kay (Shimane Susanoo Magic), Patty Mills (Oklahoma City Thunder), Duop Reath (Al Rijadi Bejrut), Matisse Thybulle (Portland Trail Blazers) in Jack White (Oklahoma City Thunder).

Na SP bodo poleg Slovencev Eda Murića in Vlatka Čančarja manjkali tudi zvezdniki, kot so Srb Nikola Jokić, Grk Giannis Antetokounmpo, Latvijec Kristaps Porzingis, Litovec Domantas Sabonis in Francoz Victor Wembanyama.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.