Šport > Košarka
78640 ogledov

Zapele pesti: reprezentanta obračunala kar na hodniku hotela

Pretep v finski reprezentanci Družbeno omrežje X/Kaspars Bernāts
Neverjetni prizori. Igralca sta se stepla kar na hodniku hotela.

Finsko javnost pretresa škandal, ki sta ga na poletni univerzijadi zakuhala košarkarja Touko Tainamo in Eemi Luukkonen. Do pretepa je prišlo kar na hodniku hotela na Kitajskem (Čengdu), kjer je bivalo več reprezentanc. Zakaj sta se košarkarja stepla, še ni jasno. 

Pretepa v finski reprezentanci niso zanikali, po poročanju tujih medijev pa naj bi kar nekaj članov reprezentance pretep videlo, a pri tem niso posredovali, kar je seveda dodaten razlog za skrb finskih navijačev. Finska košarkarska zveza je sicer sporočila, da je po posnetku pretepa, ki je zaokrožil po spletu, uvedla interno preiskavo.

Neprimerno obnašanje košarkarjev pa so ostro obsodili pri Finskem olimpijskem komiteju, saj da ni v skladu z njihovimi vrednotami, h katerim se zavežejo košarkarji, ki nastopajo na univerzijadi. Finska je sicer na univerzijadi na koncu osvojila peto mesto, kar je najboljši rezultat v njihovi zgodovini. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 07:01 17.avgust 2023.

    trajni suspenz, ker nasilneži nimajo kaj delat v reprezentanci, bedasto obnašanje v tujini nima mesta pod državno zastavo ! (Katanec-Zahović).

  • darko44 12:34 16.avgust 2023.

    NATO se že dogaja, sicer pa finci so velike pijandure in tako naprej, žene pa v večini nezadovoljene na dolgi rok...