Šport > Košarka
104864 ogledov

Kakšna sramota Fibe! Narobe napisali "Slovenija", noro, kaj je napravil Luka

košarka Slovenija - Grčija Saša Despot
Luka je na epski način opozoril na sramotno napako.

Slovenijo danes ob 13.30 čaka prva tekma letošnjega svetovnega prvenstva v košarki, ki se odvija na Filipinih, Japonski in Indoneziji. Slovence, ki bodo skupinski del odigrali na otoku Okinava, najprej čaka reprezentanca Venezuele, proti kateri vsaj na papirju ne bi smeli imeti prezahtevnega dela.

A še pred prvo tekmo so naši košarkarji naleteli na sramotno napako organizatorja, ki si jo vodstvo tako prestižnega tekmovanja, kot je svetovno prvenstvo, nikakor ne bi smelo privoščiti. Potem ko so nam v preteklosti že kdaj zaigrali napačno himno ali izobesili napačno zastavo, je tokrat slovenske košarkarje pričakal precej neposrečen napis na vratih njihove garderobe.

Na vratih slačilnic je sicer tokrat bila prava zastava, a je pod njo pisalo "Slovania", namesto "Slovenia", ali celo "Slovenija", če bi se organizatorji resnično potrudili ter želeli, da se košarkarji počutijo čim bolj domače.

Neverjeten spodrsljaj organizatorja, ki se ni mogel potruditi niti toliko, da bi preveril, kako se pravilno črkuje ime države nekdanjih evropskih prvakov. Pri Fibi so si tako privoščili pravo sramoto, na kar je opozoril tudi prvi zvezdnik naše reprezentance Luka Dončić, pa čeprav na šaljiv način.

Luka je namreč preprosto s flumastrom prečrtal sporni "a" ter namesto njega zapisal "e", vse skupaj pa delil preko socialnih omrežij s pripisom "Hvala, Fiba!"

Slovenske košarkarje Fibina sramotno napaka zagotovo ne bo preveč zmotila, upamo pa lahko, da jih bo celo dodatna podžgala. Zagotovo si bodo želeli, da si organizator za vedno zapomni SLOVENIJO!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 14:03 26.avgust 2023.

    Očitno jih je močno prizadela ta napaka. Da jim da Venezuela v 10 minutah 33 košev je blamaža brez primere. Nobene obrambe. Z. Dragić gleda Žogo in ne ve kaj bi z njo počel , Sekulić pa nemo gleda kaj se mu dogaja.

  • Ender3 14:01 26.avgust 2023.

    Slovania turist !

Sorodne novice