Šport > Košarka
2172 ogledov

Neverjeten poklon Luke Dončića slovenski reprezentanci

košarka Slovenija - Grčija Saša Despot
Luka Dončić je napovedal, da bo sam produciral in izdal dokumentarno serijo "Everything It Takes" o poti slovenske košarkarske reprezentance na SP 2023.

Slovenski košarkarski čudežni deček Luka Dončić je s svojo zadnjo objavo na socialnih omrežjih razveselil košarkarske navdušence širom sveta, še posebej pa tiste iz Slovenije. Luka bo namreč produciral in izdal kratko dokumentarno serijo z naslovom "Everything It Takes" ("Vse, kar je potrebno"), ki bo dala gledalcem vpogled v slovensko reprezentanco in njeno pot do nastopa na svetovnem prvenstvu 2023.

"Ponosen sem, da lahko delim zgodbo svoje reprezentance, še posebej tisto o svojih soigralcih, in da osvetlim slovensko košarko ter kaj mi pomeni," je zapisal Dončić. "To je večje od tega, kar počnemo na igrišču. Gre za bratstvo, srce naše ekipe, strast naših navijačev in ljubezen do naše države.”

Dokumentarec, ustvarjen za uporabo v mobilnih napravah in optimiziran za platforme, kot so TikTok, YouTube Shorts in Instagram Reels, bo v večih delih izšel tekom svetovnega prvenstva, ki se bo začelo 25. avgusta in končalo 10. septembra.

"Everything It Takes" bo služil kot prvi projekt Dončićeve novoustanovljene produkcijske hiše 77X, ki je sodelovala s podjetjem Even/Odd, Košarkarsko zvezo Slovenije, ki je zagotovila vpogled v slovensko reprezentanco, in slovensko produkcijsko hišo Entity Films. Serijo režira Andy Madeleine.

"Luka je bil vedno pionir, tako na igrišču kot izven njega. Platforme, kot je TikTok, se vse bolj uveljavljajo med platformami za oddajanje, zato je bilo za Luko povsem logično, da ta projekt zažene tam, kjer ima svoje občinstvo," je povedala izvršna direktorica 77X in Dončićeva poslovna vodja Lara Beth Seager. "Pri 77X je naše poslanstvo navdihniti naslednjo generacijo, da stopi iz hiše in se igra. Verjamemo v moč zgodb, da motivirajo in združujejo. Z 'Everything It Takes' upamo, da bomo mladim povsod pokazali, da je s trdim delom, predanostjo in strastjo vse mogoče."

"Košarkarska zveza Slovenije je bila za akcijo že od samega začetka, ko smo dobili to priložnost, da pokažemo, kaj za naše košarkarje pomeni predstavljati Slovenijo na svetovnem prizorišču," je povedal Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije. "Tako kot smo ponosni na dosežke naših reprezentantov na košarkarskem igrišču, smo še toliko bolj ponosni, da s svetom delimo njihovo predanost košarki in Sloveniji. Upamo, da bo to sodelovanje s 77X dodatno naslikalo sliko o tem, kakšno tradicijo ima in kako strastna je košarka v Sloveniji."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice