Šport > Košarka
10205 ogledov

To so najbolje plačani košarkarji svetovnega prvenstva

Luka Dončić Profimedia Luka Dončić v dresu Slovenije.
Med deseterico štirje Američani in tudi slovenski as Luka Dončić.

Bliža se začetek letošnjega svetovnega prvenstva v košarki, prve tekme bodo odigrane 25. avgusta. Tekmovanje bodo gostili Filipini, Japonska in Indonezija. Reprezentanca Slovenije bo preliminarno skupino igrala na japonski Okinavi, nasproti ji bodo stale izbrane vrste Venezuele, Gruzije in Zelenortskih otokov.

Kar nekaj zvezdnikov se turnirja ne bo udeležilo, vključno s skoraj vsemi največjimi ameriškimi imeni. Zaradi poškodb bosta izostala tudi Latvijec Kristaps Porzingis in Grk Giannis Antetokounmpo, zaradi počitka pa Srb Nikola Jokić in Kanadčan Jamal Murray.

Kljub temu je na Mundobasketu dovolj vrhunskih igralcev, ki bodo v dvorane privabili številne ljubitelje igre pod obročema.

Portal Basket News je sestavil seznam najbolje plačanih igralcev na svetovnem prvenstvu. Upoštevali so bruto dohodke klubskih plač v pretekli ligaški sezoni.

Na vrhu se je znašel francoski center Rudy Gobert (na spodnji fotografiji), ki so mu Minnesota Timberwolves lani nakazali 41 milijonov ameriških dolarjev (37,7 mio. evrov). Takoj za njim je Luka Dončić, ta je lani od Dallas Mavericks prejel 40 milijonov dolarjev (36,8 mio. €).

Rudy Gobert | Avtor: Profimedia Profimedia

Na tretjem mestu je še en košarkar Minnesote in reprezentant Dominikanske republike - Karl-Anthony Towns, dobil je 36 milijonov dolarjev (33,1 mio. €). Sledita mu Američan iz vrst New Orleans Pelicans - Brandon Ingram s 33,8 milijona dolarjev (31,1 mio. €), in Kanadčan iz ekipe Oklahoma City Thunder - Shai Gilgeous-Alexander s 33,4 milijona dolarjev (30,7 mio. €).

V prvi deseterici so še Američan Jaren Jackson Jr. (Memphis Grizzlies; 24,9 mio. €), njegova rojaka Jalen Brunson (New York Knicks; 24,2 mio. €) in Cameron Johnson (Brooklyn Nets; 22,5 mio. €), Kanadčan R. J. Barrett (New York Knicks; 22 mio. €) in Filipinec Jordan Clarkson (Utah Jazz; 21,6 mio. €).

Od ostalih reprezentantov iz držav bivše Jugoslavije na 14. mestu najdemo Srba Bogdana Bogdanovića (Atlanta Hawks; 17,2 mio. €), na 15. pa Črnogorca Nikolo Vučetića (Chicago Bulls; 17 mio. €). Ostalih ni med prvo trideseterico največjih zaslužkarjev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice