Šport > Košarka
719 ogledov

"Lukamanija je prisotna na vsakem koraku"

Luka Dončić Profimedia
Klemen Prepelič: Naš pogled je že usmerjen proti Venezueli.

Slovenski košarkarji na Okinavi na Japonskem odštevajo dneve do uvodne tekme 19. svetovnega prvenstva. "V naših glavah je zdaj le še Venezuela. Pripravljamo se nanjo, saj želimo v soboto prvenstvo začeti, kot se od nas pričakuje," je po današnjem popoldanskem treningu v dvorani Okinava z 10.000 sedeži povedal Klemen Prepelič.

Slovenski košarkarski reprezentanci, ki je na otočje Okinava - približno 600 kilometrov oddaljeno od največjega japonskega otoka Honšu - pripotovala v ponedeljek, se je danes pridružilo ducat slovenskih novinarjev. Večina bo pot nadaljevala na zaključni del v Manilo na Filipine, kamor odkrito cilja tudi zasedba kapetana Luke Dončića in selektorja Aleksandra Sekulića.

"Postavili smo si visoke cilje, saj smo bili evropski prvaki, imamo v svojih vrstah najboljšega košarkarja na svetu in se zavedamo, da imamo kakovost za vrhunski dosežek. Jasno pa nam je tudi, da se moramo ukvarjati predvsem sami s seboj ter biti skoncentrirani le na naslednjo tekmo. Imamo svoje prednosti, ki jih moramo izpostaviti, hkrati pa tudi pomanjkljivosti, ki bi jih radi čim bolje zakrili," je slovenskim novinarjem povedal slovenski ostrostrelec.

Klemen Prepelič je zadnji dve prijateljski tekmi proti ZDA in Japonski večinoma gledal s klopi, saj se mu je pojavila bolečina v stegenski mišici. "Časa za počitek ni več. Prvenstvo je vsak dan bližje, zato sem že tri dni v polnem pogonu in upam, da bom do sobote povsem nared," je dodal 30-letni Bistričan.

Klemen Prepelič | Avtor: Profimedia Profimedia

Današnji trening je izpustil Gregor Hrovat, ki je zaradi velikih razlik med zunanjo temperaturo, ki se le ponoči spusti nekaj stopinj pod 30 Celzija, ter klimatiziranimi prostori dobil vnetje grla.

Slovenija je imela za razliko od ekip v skupini E, ki prav tako igrajo na Okinavi, precej sreče pri žrebu. V prvem delu bo igrala v soboto z Venezuelo, v ponedeljek z Zelenortskimi otoki in naslednjo sredo z Gruzijo (vse tri tekme se bodo začele ob 13.30 po slovenskem času s televizijskim prenosom na Šport TV).

V drugem krogu bosta prvi dve reprezentanci z vsemi doseženimi točkami oblikovali novo skupino z najboljšima iz skupine E, v kateri so Avstralija, Nemčija, Finska in Japonska. Na Filipine oziroma v četrtfinale bosta nato napredovali le dve moštvi.

S prvim zvezdnikom prvenstva Luko Dončićem je Slovenija na vseh stavnicah uvrščena med prvih osem ekip, ki se bodo v Manili borile tudi za olimpijske vstopnice in mesto v kvalifikacijah za OI.

"Tudi tu na Japonskem, kjer smo zdaj že dober teden, tako da smo se že povsem navadili na časovno razliko in predvsem lokalne navade, je Lukamanija prisotna na vsakem koraku. Tega smo se sicer že navadili, a vsake toliko tudi nas presenetijo lokalni oboževalci. Luka je res svetovni superzvezdnik in lepo je z njim deliti te trenutke," je še povedal Klemen Prepelič.

Slovenija bo četrtič nastopila na SP. Premiernega 2006 je prav tako igrala na Japonskem, vendar na severnem otoku Hokaido oziroma v Saporu. Dvanajsto mesto je v Turčiji 2010 izboljšala z osmim, 2014 v Španiji pa je bila sedma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice