Šport > Košarka
28638 ogledov

Nova čarovnija Luke Dončića obnorela tudi organizatorje prvenstva

Luka Dončić Profimedia
Luki Dončiću je znova uspel neverjeten koš iz nemogoče situacije.

Bliža se začetek svetovnega prvenstva v košarki, kjer bo skupinski del Slovenija odigrala na japonskem otoku Okinavi. Prva tekma naše fante čaka v soboto, ko se bodo pomerili z Venezuelo, kot kaže pa jo bodo pričakali v zelo dobrem razpoloženju. Vsaj sodeč po treningih, na katerih dobre volje ne manjka.

Za popestritev, da bi čim bolj razbili monotonost, naši košarkarji tako pogosto poizkušajo zadeti koše iz čim bolj nemogočih položajev ter na čim bolj spektakularen način. In kdo je pri takšnih vložkih najbolj uspešen? Seveda naš Luka Dončić, čigar mojstrovine skorajda vsak dan najdejo pot na socialna omrežja.

Toda tokrat je naletel na primernega izzivalca, saj je njegov soigralec Jakob Čebašek žogo spravil skozi obroč na naravnost neverjeten način. Žogo je vrgel tako, da se je odbila od stene, na katero je bil pritrjen koš, od tam pa je zadela še konstrukcijo koša in na koncu padla skozi obroč.

To je bilo seveda dovolj, da je v Luki prebudilo tisti znani instinkt "vse kar lahko storiš ti, lahko sam storim še bolje". V prvo je sicer za las zgrešil, saj se je žoga odbila od table koša, v drugo pa zadel povsem na "čisto", saj je žoga za razliko od Čebaškove padla naravnost skozi obroč, ne da bi pri tem zadela še konstrukcijo koša.

Luka je po zadetem košu zahteval, da ga izplačajo, saj je že iz lige NBA znano, da predvsem s trenerji in soigralci Luka rad sprejema različne stave, preden poizkuša zadeti iz naravnost nemogočih situacij. Kot kaže je bil tudi tokrat izzvan.

Posnetek je sprva delila preko socialnih omrežij Košarkarska zveza Slovenije, a je nova mojstrovina tako navdušila organizatorje svetovnega prvenstva, da so jo tudi sami delili preko svojega uradnega profila. Njegovo mojstrovino so pospremili z besedami: "Zgolj še en dan Dončića v pisarni."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Ender3 13:24 23.avgust 2023.

    Ko bo treba pa, tega ne bo uspel ali zmogel nerditi. Za medijski cirkus vse prav pride..

Sorodne novice