Šport > Košarka
16837 ogledov

Pri komaj 56 letih nenadoma preminil legendarni ruski košarkar

Sergej Babkov Twitter
V 57. letu starosti se je poslovil dvakratni košarkarski svetovni podprvak z rusko reprezentanco.

Po poročanju ruskega Sport Ekspresa je nenadoma v 57. letu starosti preminil legendarni ruski košarkar Sergej Babkov, dvakratni svetovni podprvak, ki je z Rusijo osvojil srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu 1994 v Kanadi in 1998 v Grčiji.

Leta 1994 je bil celo najboljši strelec finalne tekme, ko je proti nepremagljivim Američanom in njihovemu Dream Teamu II dosegel celo 22 točk, a tudi to ni bilo dovolj, da bi Rusija premagala prve favorite prvenstva.

V finalu svetovnega prvenstva je nastopil tudi štiri leta kasneje, a je imel takrat nekoliko manjšo vlogo. Ob porazu proti takrat izjemno močni Jugoslaviji je v 18 minutah dosegel 4 točke.

Sergej Babkov | Avtor: Twitter Twitter

V svoji klubski karieri je nastopal za številne evropske velikane, kot so Unicaja Malaga, Joventut Badalona in Lokomotiv Novosibirsk, medtem ko je bil v dresu Trierja celo najboljši strelec nemške lige.

Po koncu aktivne kariere je med letoma 2004 in 2005 treniral rusko reprezentanco, nato je vodil Spartak Primorje in nazadnje Lokomotiv Novosibirsk.

Sergej Babkov | Avtor: Twitter Twitter

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice