Šport > Košarka
64794 ogledov

Nov udarec za Luko Dončića

Luka Dončić Profimedia Luka Dončić.
Slovenski zvezdnik ni med prvimi kandidati za naziv najkoristnejšega košarkarja svetovnega prvenstva.

S prvimi tekmami predtekmovanja se je začel letošnji MundoBasket. Slovenija bo na globalnem turnirju nastopila četrtič, za uvod se bo v zgodnjem sobotnem popoldnevu po srednjeevropskem času pomerila z Venezuelo.

Pri Mednarodni košarkarski zvezi (FIBA) so pred prvenstvom naredili lestvico najverjetnejših prejemnikov naziva najkoristnejšega igralca (MVP). Dodelitev naziva je seveda neločljivo povezana s končno uvrstitvijo moštva, in prav to je razlog, da Luka Dončić ni na najvišjih mestih.

Slovenije večina ne pričakuje v polfinalu. Če se naša izbrana vrsta ne bo prebila v boj za medalje, potem bo Dončić, kljub potencialno fantastičnim predstavam, težko postal MVP.

Elitna dvanajsterica

Anthony Edwards ZDA | Avtor: Epa Epa

Najvišje kotira ključni člen prvih favoritov za naslov - Američan Anthony Edwards. ZDA imajo sicer zelo uravnoteženo ekipo brez največjih superzvezdnikov in prav Edwards naj bi bil tisti, ki bo imel glavno besedo na parketu.

Na drugo mesto je Fiba postavila francoskega centra Rudyja Goberta, na tretje pa prvo ime kanadske zasedbe - Shaija Gilgeousa-Alexandra. Na četrtem mestu najdemo Dončića, tik za njim nemškega organizatorja igre Dennisa Schröderja.

Dvanajsterico najbolj izpostavljenih dopolnjujejo Španec Willy Hernangómez, Avstralec Josh Giddey, Srb Bogdan Bogdanović, Finec Lauri Markkanen, Italijan Simone Fontecchio, Dominikanec Karl-Anthony Towns in Litovec Jonas Valančiūnas.

Svetovno prvenstvo, ki ga gostijo Filipini, Japonska in Indonezija, se bo končalo v nedeljo, 10. septembra s finalom v Manili.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • elvis7 01:56 26.avgust 2023.

    1/4 finale maksimalno in še to če bodo imeli srečo. MVP pa v USA. Hvala in na zdravje 🍻😉

  • ferdopis59 19:17 25.avgust 2023.

    Da. B. "imaš udarne naslove" ampak kometarja zelo malo. Glede tvojih komentarjev bi pa rekel malo počakaj kaj se še bo zgodilo. Svet je okrogel ne ploščat in tudi žoga je okrogla. Ne si mislit, da sem "fen" Dončića. Vzami ...prikaži več si čas, potem kometiraj. Napovedi kakšen bo končni izkupiček, pa počakajmo - "živi bili pa videli" (bosanski pregovor).

  • wolfenstein 19:17 25.avgust 2023.

    Za postati MVP je treba nekaj osvojiti, svet pa je veliko bolj realen od naših navijaških medijev.

Sorodne novice