Šport > Košarka
2117 ogledov

Sekulić: To je najpomembnejše spoznanje tekme

Klemen Prepelič Profimedia
Slovenija je odprla svetovno prvenstvo z zmago proti Venezueli.

Slovenska košarkarska reprezentanca je v prvem krogu svetovnega prvenstva na Okinavi (skupina F) premagala Venezuelo s 100:85 (31:33, 56:51, 78:63).

Luka Dončić je znova poskrbel za zgodovinski dosežek. Že v prvem polčasu je s 24 doseženimi točkami izenačil slovenski rekord na tekmi svetovnega prvenstva, do konca pa je v dobrih 30 minutah na parketu zbral 37 točk, 7 skokov in 6 podaj. Pred njim je rekord držal Jaka Lakovič s 24 točkami na SP 2006 v Saporu proti Portoriku, na drugem mestu pa sta bila brata Dragić z 22 točkami na SP 2010.

"Vedeli smo, da tekma ne bo lahka, saj smo z Venezuelo igrali že pred dvema letoma. So fizična ekipa, borbena, predvsem pa so bili na začetku tekme zelo natančni. V prvi četrtini so zadeli kar devet trojk. A borili smo se do konca in vknjižili pomembno prvo zmago. Čeprav smo prejeli 51 točk ob polčasu in 85 na koncu, naša obramba ni bila tako slaba, zagotovo pa imamo v tem segmentu še precej rezerve," je po tekmi dejal Dončić, ki je po prvih šestnajstih tekmah na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji že prvi strelec SP. S 35 točkami mu sledi igralec Južnega Sudana Carlik Jones.

 

V uvodni četrtini je Venezuela sicer z izjemnim odstotkom zadetih trojk (9:13) še držala priključek, v nadaljevanju pa je vendarle prišla do izraza razlika v kakovosti.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenija je v 14. minuti prvič prišla do dvomestne prednosti (43:33), po boljšem začetku drugega polčasa jo je v 26. minuti povišala na 15 točk (73:58), v zadnji četrtini pa jo je mirno zadržala.

 "Venezuela je pokazala to, kar smo vedeli. Da so izkušena, fizična ekipa, ki ima talentirane strelce v napadu. Ko smo prilagodili obrambo, je odstotek teh metov padel in razlika na semaforju se je povišala. Prav to dejstvo, da smo se znali prilagoditi, je zame poleg dveh točk najpomembnejše spoznanje današnje tekme," je bil po zmagi zadovoljen selektor Aleksander Sekulić.

Slovenija bo v skupini F odigrala še dve tekmi; po Gruziji v sredo prav tako ob 13.30 z Zelenortskimi otoki. Prvi dve ekipi se bosta uvrstili v drugi del, v katerem se jima bosta pridružili najboljši moštvi iz skupine E z Avstralijo, Nemčijo, Finsko in Japonsko. Po dodatnih dveh tekmah bosta iz novonastale skupine v četrtfinale znova napredovali le prvouvrščeni reprezentanci.

Komentarjev 5
  • andrej084 22:29 26.avgust 2023.

    Sekula ne ve, kaj se dogaja na tekmi. Minute odmora bo pa prinesel s seboj v Ljubljano. Forsira Dragiča, Glas na klopi,

  • Avatar pantani
    pantani 19:25 26.avgust 2023.

    S tako obrambo,ki so jo prikazali predvsem v 1/4,lahko kar spakirajo!!! Če ne bi bilo Dončiča,bi tole tekmo gladko zgubili!!!

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 17:35 26.avgust 2023.

    Najpomembnejše spoznanje te tekme je da je Sekulić najbolj nepomemben člen v verigi.

Sorodne novice