Šport > Košarka
2871 ogledov

Saša Dončić očaran: "Nikoli si nisem mislil ..."

Saša Dončić Saša Despot
Saša Dončić pravi, da je na Okinavi videl več dresov Luke Dončića, kot pa na tekmah v Stožicah.

Nepogrešljiv spremljevalec slovenske košarkarske reprezentance v zadnjih letih je oče prvega zvezdnika prvenstva Luke Dončića. Saša Dončić je bil na preteklih tekmovanjih strokovni sodelavec za televizijo, letos pa si bo svetovno prvenstvo na Okinavi ogledal zgolj kot navijač.

Televiziji Pop Tv oziroma Kanal A, za kateri je Saša Dončić v navezi s Sanjo Modrić komentiral dogajanje okoli slovenske izbrane vrste, letos nimata televizijskih pravic. Prenosi s SP sta na Šport Tv in Sportklubu. "Uživam tu na Okinavi. Gledam tekme, navijam za naše in sem povsem brez obveznosti," je v pogovoru s slovenskima novinarjema dejal Saša Dončić.

Japonski navijači | Avtor: Profimedia Profimedia

Že na prvi tekmi Slovenije se je lahko prepričal, kako popularen je njegov sin na Japonskem. "Vedel sem, da so Japonci nori na Luko, saj so kot gostitelji izbrali prav Slovenijo v svojo skupino oziroma na Japonsko, nisem si pa mislil, da bom na Okinavi videl toliko dresov z napisi Dončić. Tu jih je še več kot na tekmah v Ljubljani oziroma Stožicah," je dodal starejši Dončić.

Luka je proti Venezueli prvič na velikih tekmovanjih v članski konkurenci nosil dres s kapetanskim trakom. S 37 doseženimi točkami in vodenjem ekipe na igrišču in izven njega je takoj dokazal, da je pravi lider. "Luka se je temeljito pripravil na novo vlogo. Zaveda se, kaj pomeni biti vodja in kakšna čast je biti kapetan državne reprezentance. Pri 24 letih je zrel in ima že ogromno izkušenj," pravi njegov oče, ki priznava, da ima tudi sam precej oboževalcev na Japonskem. "Vseskozi poslušam, mister Dončić, mister Dončić, foto please."

Slovensko reprezentanco detajlno spremlja že celo poletje. "Poškodbi Vlatka Čančarja in Eda Murića sta bili hud udarec. Brez njiju je reprezentanca povsem druga, saj sta oba igrala na ključni poziciji okoli obroča. Selektor Aleksander Sekulić je v Binetu Prepeliču našel zelo dobro zamenjavo. Fant sicer prvič igra na velikem tekmovanju, a glede na prikazano mislim, da ima Slovenija zagotovljeno prihodnost na igralnem mestu štiri."

Po uvodni zmagi proti Venezueli je več ali manj jasno, da bo o prvem mestu v skupini F odločala ponedeljkova tekma proti Gruziji, ki se bo začela ob 13.30. Gruzija je v prvem nastopu premagala Zelenortske otoke s 85:60, ob številnih robustnih in visokih igralcih pa izstopa njen prvi zvezdnik Tornike Šengelia, ki je nastopal v ligi NBA (Brooklyn Nets, Chicago Bulls) ter najmočnejših evropskih klubih (CSKA Moskva, Baskonia Vitoria, Virtus Bologna).

Slovenska košarkarska reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

"Za preboj v Manilo oziroma četrtfinale, kar bi bil zame lep uspeh, je treba dobiti vse tri tekme v prvem delu, ter eno v drugem, ko se bomo križali z reprezentancami, kot so Avstralija, Nemčija ali Finska. Gruzija je sigurno druga najmočnejša ekipa v naši skupini, a drugega kot zmage ne pričakujem," je dejal oče Dončić.

Saša Dončić bo tudi letos vpet v košarkarski klub Ilirija, ki nastopa v slovenskem državnem prvenstvu. Okoli trenerja Stipeta Modrića je zbral številne mlade, nadarjene slovenske igralce, ki bodo po njegovih besedah znova mešali štrene najboljšim ekipam lige Nova KBM.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 13:24 27.avgust 2023.

    Saša išče pet minut slave na račun Luke..Mama Mirjam to očitno ne potrebuje..Srbska posla !

Sorodne novice