Šport > Košarka
566 ogledov

Prvi resen preizkus za Slovenijo

slovenija košarka reprezentanca Profimedia
Slovenske košarkarje po težko prigarani zmagi v uvodnem krogu SP že danes čaka obračun z Gruzijo. Tekma bo bržkone odločala o prvem mestu v skupini F.

Košarkarji Slovenije bodo danes ob 13.30 drugič stopili na parket 19. svetovnega prvenstva na Okinavi. Z Gruzijo se bodo merili za prvo mesto v skupini F.

Čeprav je Slovenija na papirju favorit, se slovenski košarkarji zavedajo, da jih čaka bistveno težja naloga kot v uvodnem krogu proti Venezueli. Gruzija ima namreč niz visokih in fizično močnih košarkarjev, ki bodo skušali izkoristiti pomanjkljivosti Slovenije oziroma odsotnosti Vlatka Čančarja in Eda Murića pod obročema.

Luka Dončić SP v košarki Šport Dončić se je znova zapisal blizu vrha zgodovinskih dosežkov

Slovenski strokovni štab opozarja predvsem na Tornikeja Šengelio, ki se je pred leti preizkusil v ligi NBA, v zadnjih sezonah pa je član najboljših evropskih klubov. Leta 2018 je bil izbran tudi v začetno peterko evrolige. Ob njem ima Gruzija še dva igralca iz lige NBA, Aleksandra Mamukelašvilija (San Antonio Spurs) in Gogo Bitadzeja (Orlando Magic).

Glede na to, da je Gruzija napadalno usmerjena ekipa, bo morala Slovenija prikazati boljšo obrambo kot na prvi tekmi oziroma med pripravami na prvenstvo. Prav igra v obrambi je trenutno njena šibka točka.

Luka Dončić je prvi strelec SP. Na uvodni tekmi je dosegel 37 točk, Mike Tobey pa je najbolj natančen igralec po prvem krogu; 21 točk je zabil brez zgrešenega meta. Proti Venezueli je bil razpoložen še Klemen Prepelič z 18 točkami, četrti strelec Slovenije pa je bil Aleksej Nikolić (8 točk).

Slovenska košarkarska reprezentanca Prva zmaga Šport Slovenija se je dolgo mučila z žilavo Venezuelo, Luka rekordno

V skupini F bo ob 10. uri tekma Zelenortski otoki - Venezuela, preostali dvoboji pa so Kitajska - Južni Sudan, Portoriko - Srbija, Nova Zelandija - Jordanija, Grčija - ZDA, Slonokoščena obala - Iran ter Brazilija - Španija.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.