Šport > Košarka
11985 ogledov

Srbski krilni center s parketa naravnost v operacijsko sobo

Print Screen
Na tekmi tretjega kroga košarkarskega SP se je huje poškodoval srbski krilni center Boriša Simanić.

Srbska košarkarska repezentanca je pred nadaljevanjem prvenstva, kamor se je uvrstila kot najboljša reprezentanca v skupini B, ostala brez enega igralca.

Na tekmi tretjega kroga z Južnim Sudanom se je namreč poškodoval Boriša Simanić, sicer novinec na velikih tekmovanjih, ki je zaradi močnega udarca v predel ledvic moral na urgentno operacijo.

"Po tekmi z Južnim Sudanom se je zaradi poškodbe od tekmovanja poslovil Boriša Simanić. V dvoboju pod obročem je pred koncem včerajšnje tekme dobil močan udarec s komolcem v predel ledvic. Sodniki so po ogledu posnetka presodili, da udarec ni bil nameren, toda Simanić zaradi bolečin ni mogel nadaljevati srečanja. Takoj po odhodu iz igre je odšel v bolnišnico v Manili, kjer so ga najprej izprašali, nato pa ga pod nadzorom glavnega zdravnika srbske reprezentance tudi operirali. Boriša se počuti dobro, ledvica in vse njene funkcije so bile ohranjene, prvenstva pa je zanj konec," so sporočili z Košarkarske zveze Srbije.

Simanić, košarkar Zaragoze, je na SP povprečno igral 6,5 minute in dosegel eno točko.

Boriša Simanić | Avtor: Profimedia Profimedia

Srbski košarkarji so kljub odsotnosti prvega zvezdnika Nikole Jokića udarno začeli svetovno prvenstvo, kjer so v predtekmovalni skupini nadigrali Kitajsko, Portoriko in Južni Sudan. Skupna razlika med prejetimi in doseženimi točkami je po treh odigranih tekmah znašala kar +92 v korist srbske izbrane vrste.

Srbski selektor Svetislav Pešić bo prvenstvo nadaljeval z 11 igralci.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.