Šport > Košarka
16891 ogledov

Uf, kaj je Luka v ključnem obdobju storil soigralcu

Luka Dončić Profimedia
Slovenski košarkarji so premagali Avstralijo in se uvrstili med osem najboljših ekip svetovnega prvenstva.

Slovenija je tudi po prvi tekmi drugega dela ostala neporažena, proti Avstraliji je z 91:80 zabeležila četrto zmago na štirih tekmah tega SP in si že priigrala vstopnico za četrtfinale. O prvem mestu v skupini K bo odločal nedeljski dvoboj proti prav tako še neporaženi Nemčiji.

Slovenci so tokrat vodili skozi večino tekmo, Avstralija pa se je predvsem po zaslugi Josha Giddeyja na začetku zadnje četrtine približala le na dve točki zaostanka pri rezultatu 64:66. A nato je sledil delni izid 24:5 v korist Slovencev in dvoboj je bil dve minuti pred zadnjim piskom sirene praktično že odločen. V tem obdobju je Jakob Čebašek zadel dve trojki, Gregor Hrovat in Luka Dončić sta dosegla po pet točk, po en met za tri točke pa sta zadela še Aleksej Nikolić in Klemen Prepelič.

A dobro je v teh minutah delovala tudi slovenska obramba, Dončić pa se je med drugim 'znesel' nad svojim klubskim soigralcem. Josh Green bi lahko namreč dokaj hitro s košem prekinil nalet Slovencev, pod slovenskim obročem je prejel podajo iz avta in iz skoka želel zadeti, a pri tem spregledal svojega moštvenega kolega iz Dallasa. Luka je blokiral met Avstralca, Slovenija pa je v naslednjem napadu s trojko Čebaška povedla že z 78:66.

Dončić je bil prvi strelec Slovenije z 20 točkami (met 4:9, trojke 2:6, 7 skokov, 6 podaj), Mike Tobey pa je bil igralec tekme (MVP) - 18 točk (met 8:10), 12 skokov, 5 podaj. Po deset točk sta dodala Klemen Prepelič (trojke 2:5) in Hrovat (met 5:11).

Komentarjev 4
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 06:41 02.september 2023.

    Zakaj si moški ne pobrijejo to smrdečo goščavo pod pazduho ? Kaj jim ni nihče povedal da je tam leglo, bakterij in kvasovk ? Ne pomaga tuširanje, smrdijo ker se nabira na kocinah znoj.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 18:17 01.september 2023.

    Našim košarkarjem ni bilo potrebno premagati le slabe Avstralije, ampak predvsem izjemno pristranske sodnike! Objektivni mediji, če sploh obstajajo, bi morali v svojih komentarjih to dejstvo močno izpostaviti! Če bi hipotetično sodniški kriterij bil obratno sorazmeren, bi Slovenija tekmo z ...prikaži več lahkoto dobila za 40 ali več točkami razlike. Torej si fantje čestitke najbolj zaslužijo za odziv, ker psihološko niso podlegli očitnim sodniškim "napakam", obratno to jih je še bolj odločno podžgalo zmagati.

Sorodne novice