Šport > Košarka
26676 ogledov

Tekmec Slovenije razkril, kaj se je zgodilo po tekmi: "Dončić mi je ..."

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je po zmagi slovenske reprezentance na tretji tekmi SP razveselil selektorja Zelenortskih otokov.

Košarkarji Zelenortskih otokov v tretjem krogu predtekmovalnega dela svetovnega prvenstva niso imeli realnih možnosti za zmago nad Slovenci, ki so srečanje na koncu dobili z 92:77.

V prvi polovici tekme sta si bili reprezentanci še dokaj enakovredni, v drugem delu pa so Slovenci zagospodarili na igrišču in si zasluženo priigrali popoln izkupiček pred nadaljevanjem prvenstva.

SP 2023 Šport Slovenci lepo stopnjevali ritem in izpolnili zastavljeni cilj

Luka Dončić na parketu ni imel najboljšega dne, a je bil z 19 točkami kljub vsemu prvi strelec slovenske izbrane vrste. Točko manj je dosegel Klemen Prepelič.

Dončić je kar osem od 19 točk dosegel s črte za proste mete, medtem ko je bil iz igre zgolj 29-odstoten. O njegovi strelski krizi zelo nazorno priča podatek, da je prvi koš iz igre dosegel šele v zadnji minuti prvega polčasa. 

Selektor Zelenortskih otokov Emanuel Trovoada je bil kljub porazu precej zadovoljen s predstavo svojih varovancev, dodatno uteho po izpadu iz tekmovanja pa je našel v darilu, ki ga je prejel iz rok najboljšega slovenskega košarkarja.

Dončić mu je namreč izročil podpisano majico slovenske reprezentance.

"Tole je moje," se je ob razkazovanju darila novinarjem pohvalil Trovoada. "Rad bi izpostavil Lukovo lepo gesto. Po koncu tekme mi je dal svojo majico. To je znak spoštovanja do reprezentance Zelenortskih otokov in naših igralcev. Prav tako je to lepa vzpodbuda za naprej, da postanemo še boljši in v prihodnosti odigramo še več takšnih tekem na svetovnih prvenstvih."

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.