Šport > Košarka
19424 ogledov

Zmaga Dončića in kolegov ni obnorela le Slovencev, ampak tudi ...

Luka Dončić Profimedia
Še v eni državi so navdušeno pozdravili slovensko zmago nad Avstralijo.

Slovenska košarkarska reprezentanca se je s četrto zmago na štirih tekmah že uvrstila v četrtfinale svetovnega prvenstva. Četa Aleksandra Sekulića je v prvi tekmi drugega dela odlično zaigrala proti Avstraliji in jo premagala z 91:80. Navijači v domovini so bili navdušeni, dodatno zanimanje za košarko pa je slovenski uspeh povzročil še v eni izmed držav.

Gre za Filipine, ki bodo gostili izločilne boje, po japonskih ljubiteljih košarke pa bodo tako nastop in poteze prvega zvezdnika prvenstva Luke Dončića lahko v živo pospremili tudi številni filipinski navijači.

"Manila, pripravi se. Prihaja Luka!" je bil le eden izmed zapisov na socialnem omrežju twitter. "Slovenija je zmagala. To pomeni, da Luka Dončić prihaja v Manilo na izločilne boje," se je glasil drugi, podobno so razmišljali še številni ljubitelji košarke na Filipinih. "Lukamanija v Manili," pa so preprosto zapisali nekateri filipinski mediji.

Luka sicer ne bo prvi Slovenec, ki je obnorel številne Filipince. Mnogi med njimi namreč navijajo tudi za slovensko odbojkarsko reprezentanco, ki je bila v zadnjem obdobju večkrat gost na otoku v Ligi narodov, nazadnje julija. Veliko privržencev ima predvsem mladi Rok Možič.

Sedemnajstega januarja, ko je Rok praznoval svoj 21. rojstni dan, je tako prebivalce glavnega filipinskega mesta z enega izmed nebotičnikov pozdravljal 42 metrov dolg in 24 metrov širok reklamni pano z njegovo podobo. "Rok the world (besedna igra z imenom odbojkarja in glasbeno zvrstjo; op.p.). Dan Roka Možiča," je bilo zapisano na zgradbi Robinsons Galleria Corporate Center v središču Manile.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice