Šport > Košarka
2691 ogledov

Bivši francoski reprezentant umrl po treningu

Ludovic Vaty Profimedia
Ni upošteval zdravniške prepovedi.

Nekdanji francoski košarkarski reprezentant Ludovic Vaty je umrl v 35. letu starosti. Košarkar, ki je za izbrano vrsto galskih petelinov zbral devet nastopov, njegovi soigralci so bili na primer Tony Parker, Boris Diaw, Mickaël Gelabale, je umrl zaradi srčnega napada, ki ga je utrpel na treningu.

Zdravniki so mu sicer že leta 2013 zaradi težav s srcem prepovedali resno ukvarjanje s košarko, Vaty pa je takrat tudi zaključil svojo profesionalno kariero.

Kljub temu ni dolgo zdržal brez košarke, priključil se je amaterskemu klubu TOAC Toulouse, na zadnjem treningu tega moštva pa ga je zdaj izdalo srce. Tri dni se je nahajal v komi, nato pa izgubil bitko za življenje.

"Z globoko žalostjo so igralci in strokovni štab francoske reprezentance izvedeli za smrt Ludovica Vatyja," so v sporočilu za javnost zapisali pri francoski košarkarski zvezi. Francija sicer nastopa na svetovnem prvenstvu, kjer pa se ni uspela uvrstiti med 16 najboljših ekip tekmovanja.

Nekdanji center je v svoji profesionalni karieril nastopal za Pau Orthez, Orleans in Gravelines.

Ludovic Vaty | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice