Šport > Košarka
47517 ogledov

Nemški as razkril, kaj se je zgodilo na tekmi s Slovenijo

Print Screen
Nemški košarkarski zvezdnik je spregovoril o incidentu, do katerega je prišlo v uvodnem delu obračuna med Nemčijo in Slovenijo.

V zadnjem krogu predtekmovalnega dela SP sta si v skupini K nasproti stali dve še neporaženi reprezentanci Slovenije in Nemčije. Tekmo, ki je odločala o zmagovalcu skupine in izhodišču za odločilne bolje, so prepričljivo dobili Nemci (100:71).

Slovenija : Nemčija Prvi poraz Šport Nemci odčitali Slovencem pravo košarkarsko lekcijo

V uvodnem delu srečanja je prišlo do burnega konflikta na nemški klopi, kjer sta si v lase skočila dva nemška košarkarja. Vmes je moral poseči selektor Gordon Herbert in kazalo je že, da bo zadeva še eskalirala, preden so se napete strasti le pomirile.

Pri zaostanku nemških košarkarjev za pet točk (11:16) sta se med minuto odmora sporekla Dennis Schröder in Daniel Theis. Košarkarja, ki se poznata že od malih nog, sta medtem ignorirala selektorja, ki se je odločil narediti red.

"Sedi," je Herbert zavpil na Schröderja in ga pri tem zgrabil za ramo, kar je košarkarja Toronto Raptors še bolj razjezilo.

"Trener, umiri se," mu je odločno dejal, toda Herbet ni bil pripravljen prepustiti svoje avtoritete. "Ne, ne boš mi govoril, kaj naj naredim. Imamo minuto odmora," je zabrusil košarkarju. "Ne dotikaj se me na tak način," je imel zadnjo besedo zvezdnik.

Schröder Herbert | Avtor: Profimedia Profimedia
Schröder se je po tekmi oddaljil od incidenta in poudaril, da pripetljaju ne gre pripisovati prevelikega pomena.

"Košarka je čustven šport. Tekma poteka v serijah in treba je ostati miren. Z Danielom se poznava že zelo dolgo, nekje od 12 ali 13 leta. Tudi ko sva bila mlada, sva imela takšne trenutke in včasih je to pripomoglo k boljši igri. Tokrat ni bilo nič drugače. Sporekla sva se. Povedal sem mu, kaj mora narediti, on pa z enako pravico lahko to pove meni. Seveda ga je v tistem trenutku razjezilo, toda vem, da bo dal vse od sebe. To se je tudi zgodilo. Ogromno je prispeval tako v napadu kot obrambi in premagali smo eno najboljšh reprezentanc na svetu," je povedal NBA zvezdnik.

Novinarji so za mnenje povprašali tudi 64-letnega Herbeta. "Mislim, da sta Daniel in Dennis obujala spominue na skupne čase iz Braunschweiga," je v šali odvrnil nemški selektor, v podrobnosti pa ni želel. "Oba sem posedel na klop," je skopo dodal.

Kar zadeva morebitne sanckije za košarkarja, pa je Herbet dejal: "Problem bomo reševali interno."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • jakec1575 21:25 04.september 2023.

    Mal pa je rasizma zganjal. Belga velikana svabota si nebi upal takole.

Sorodne novice