Šport > Košarka
6919 ogledov

Šok za Američane, po porazu v drugi del končnice kot Slovenci

Anthony Edwards Profimedia
Ameriška košarkarska izbrana vrsta je doživela prvi poraz.

Izbranci Steva Kerra so doživeli poraz proti Litvi. Litovci so slavili s 110:104 in tako Američane potisnili na drugo mesto v skupini J. S tem se je ameriška reprezentanca nepričakovano preselila v zgornjo polovico razpredelnice prihajajočih tekem v izločilnih bojih. V četrtfinalu bo njen nasprotnik Italija, zmagovalec tega dvoboja pa se bo v polfinalu pomeril z boljšim iz obračuna med Nemčijo in Latvijo/Kanado/Španijo.

Slovenija se je sicer s porazom proti Nemčiji znašla v spodnjem delu razpredelnice, kjer bo najprej odigrala tekmo proti najboljšemu v skupini L, kjer pa je vse še odvisno od dvoboja med Španijo in Kanado. Ob eni izmed ted dveh reprezentanc je sicer v četrtfinale napredovala tudi Latvija. Drugi četrtfinale 'spodnjega' dela bosta odigrali Litva in Srbija.

Litva se je skozi vso tekmo odlično kosala z Američani in v zadnjo četrtino vstopila s šestimi točkami prednosti. Zvezdniki lige NBA, pri Litvi je to le Jonas Valančiunas, so se nato zaman trudili izničiti zaostanek. Ta je znašal že tudi dvomestno število točk, 45 sekund pred koncem pa je Mikal Bridges s trojko ZDA približal na 100:105.

Deset sekund kasneje je bil pri prostih metih dvakrat natančen Margiris Normantas, na drugi strani pa je dva od treh prostih metov zadel Jalen Brunson. Isti igralec je 16 sekund pred koncem poskrbel za 104:108. Nato so Američani tekmecu celo ukradli žogo, metali izza črte za tri točke, a zgrešili. Litovci so dobili skok in krenili v protinapad, ki so ga tudi uspešno zaključili za končnih 110:104.

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 17:55 03.september 2023.

    Šokirani so edino Španci, ki po porazu s Kanado ostajajo brez 1/4 finala!

  • Avatar Zoran
    StarMačk 17:44 03.september 2023.

    Dajte bluzit, to ni nikakršen šok! Američani so imeli možnost, tako kot Slovenija, sami izbrati nasprotnika v 1/4 finalu in odločili so se, da bo to raje Italija, kot Srbija!

Sorodne novice