Šport > Košarka
2943 ogledov

Na poti s svetovnega prvenstva umrl član reprezentance Dominikanske republike

Bladimir Regalado Twitter
Velika tragedija je pretresla košarkarsko reprezentanco Dominikanske republike.

Košarkarska reprezentanca Dominikanske republike, za katero igra tudi eden najboljših igralcev sveta, NBA zvezdnik Karl-Anthony Towns, je veljala za eno najlepših presenečenj prvega dela svetovnega prvenstva, ko je dobila vse tri tekme prvega skupinskega dela, ko je premagala Filipine, Italijo in Angolo.

V drugi del je tako prenesla tri zmage in 100-odstotni učinek, nato pa se je dominikanska pravljica končala. Šokanten poraz s Portorikom je močno zapletel zadevo, prepričljiv poraz s Srbijo pa je poslal Dominikansko republiko domov z zadnjega mesta v skupini.

A na žalost se tu tragedija Dominikanske republike še ni končala. Med potjo domov je namreč tragično preminil reprezentančni fizioterapevt Bladimir Regalado, kar sta potrdila tako košarkarska zveza Dominikanske republike, kot tudi Fiba. Razlog za smrt izjemno priljubljenega člana dominikanske reprezentance naj bi bil srčni zastoj.

"Z globoko žalostjo sporočamo, da je med vrnitvijo s svetovnega prvenstva na Filipinih umrl Bladimir Regalado, fizioterapevt naše reprezentance. Izražamo najglobje sožalje njegovi družini. Počivaj v miru, Bladimir," so sporočili iz reprezentance Dominikanske republike.

"Celotna Fibina ekipa pošilja svojo ljubezen in izreka iskreno sožalje košarkarski reprezentanci Dominikanske republike in družini ekipnega fizioterapevta Bladimirja Regalada, ki je tragično preminil med potjo domov s svetovnega prvenstva. Bladimirja bomo vsi zelo pogrešali, naj počiva v miru," so sporočili organizatorji svetovnega prvenstva.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Anja1956 12:29 06.september 2023.

    Rad je jedel hamburgerje in pil Caca Colo !

Sorodne novice