Šport > Košarka
75503 ogledov

Poglejte, kaj je po tekmi Luka naredil s prejeto nagrado

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je za konec svetovnega prvenstva osrečil mlado družino.

Slovenski košarkarji so se na Filipinih počutili kot doma. V omenjeni državi ima namreč Luka Dončić izjemen status, predstave slovenskega velezvezdnika pa so na dvoboje Slovenije tako privabile tudi številne gledalce. Med njimi je bila tudi mlada družina s plakatom na katerem je bilo zapisano, da je otrok dobil ime po tokratnem kapetanu slovenske izbrane vrste.

Ta je na dvoboju za sedmo mesto proti Italiji, Slovenija je zmagala z rezultatom 89:88, v svojo statistiko vpisal 29 točk, 10 skokov, 8 podaj in tri ukradene žoge ter bil seveda izbran za najkoristnejšega igralca dvoboja. S tem si je prislužil tudi manjšo lovoriko.

A ta bo zdaj ostala na Filipinih, saj je zvezdnik Dallasa na tribunah opazil omenjeni plakat, po krajšem pogovoru pa je družini nagrado MVP izročil predstavnik za odnose z javnostjo pri KZS Grega Brezovec. Vsaj mama in oče sta bila navdušena nad Dončićevo potezo, malček pa bo najverjetneje dejanje svojega soimenjaka primerno cenil šele čez nekaj let.

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 08:56 10.september 2023.

    Odlično pohvalno. Spoštovanja vredno. Samo še na igrišču med tekmo naj tako deluje, ne pa da gestiikulira, maha z rokami in komentira sodniške odločitve. Kak pogovor s psihologinjo bi pomagal

  • buzi 18:05 09.september 2023.

    Bravo Luka, res lepo!

Sorodne novice