Šport > Košarka
376 ogledov

Slovenci še zadnjič napeli sile za dostojno slovo od SP

Slovenija košarka Epa
Slovenski košarkarji so ob 10.45 začeli tekmo z Italijani za končno sedmo mesto na svetovnem prvenstvu.

Košarkarji Slovenije imajo danes še zadnji nastop na svetovnem prvenstvu v Manili. V tekmi za sedmo mesto, ki jim lahko prinese izenačenje najvišje dosedanje uvrstitve na svetovnih prvenstvih, ki so jo dosegli v Španiji leta 2014, se bodo ob 10.45 pomerili z Italijo.

Dvoboj poražencev četrtfinalov in tekem za razvrstitev bo odprl spored predzadnjega dne mundiala v Aziji. Sledil bo obračun za peto mesto med Latvijo in Litvo (20.30), v nedeljo pa še tekma za bron med Kanado in ZDA (10.30) ter finale Nemčija - Srbija (14.40).

V polfinalu je Srbija suvereno preskočila Kanado s 95:86, Nemčija pa je bila boljša od ZDA 113:111.

reprezentanca ZDA SP v košarki Šport Američani poraženi, gledali bomo evropski finale SP v košarki Šport Ni Jokića, ni panike! Srbija v finalu svetovnega prvenstva

Medtem ko bosta nedeljski tekmi odločali o lesku medalj, imata današnja obračuna zgolj prestižni značaj. Mišljena sta bila kot kvalifikacijsko sito za olimpijske igre 2024, a ker je vseh sedem potnikov iz SP v Pariz že znanih, sta zdaj povsem brezpredmetna.

Slovenija je tretjič na štirih svetovnih prvenstvih igrala v četrtfinalu. 2010 v Istanbulu je po dveh porazih v razigravanju od 5. do 8. mesta zasedla osmo mesto, 2014 v Barceloni pa tekem za razvrstitev ni bilo, tako da ji je Fiba na podlagi rezultatov v skupinskem delu dodelila sedmo mesto.

Luka Dončić Zaskrbljujoče Šport Noro, kaj Dončiću počnejo sodniki: "Pred tekmo se pogovarjajo ..."

Slovenija je imela pred devetimi leti na prvenstvu, ki je potekalo na Kanarskih otokih in v Barceloni, izkupiček pet zmag in dva poraza (2010 5-4, 2006 pa 2-4). V Manili je trenutno pri 4-3, ob tem, da je po stoodstotnem začetku zdaj v nizu treh porazov.

Slovenija bo proti Italiji igrala brez Jake Blažiča, verjetno pa bo manjkal tudi Klemen Prepelič, ki je na tekmi proti Litvi začutil bolečine v stegenski mišici in nato ni več igral.

"Lepo bi bilo prvenstvo končati z zmago. Upam, da bomo našli motivacijo in energijo, da prikažemo pravi obraz," je po porazu v četrtek z Litvo razmišljal Luka Dončić, ki je 187 točkami oziroma 26,7 na tekmo prvi strelec prvenstva.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.