Šport > Košarka
4050 ogledov

Američani pristali na realnih tleh: "Nismo več leta 1992"

ZDA košarka SP fiba.basketball
Selektor ameriške košarkarske reprezentance ni bil presenečen nad porazom proti Nemčiji v polfinalu svetovnega prvenstva.

Nemška košarkarska reprezentanca je v tekmi za preboj v veliki finale presenetila favorizirane Združene države Amerike in si priigrala priložnost za osvojitev zlate medalje. Njen nasprotnik v evropsko obarvanem finalu bo izbrana vrsta Srbije.

reprezentanca ZDA SP v košarki Šport Američani poraženi, gledali bomo evropski finale

Ameriški selektor Steve Kerr je nepričakovan izpad svojih varovancev pripisal naraščajoči kvaliteti košarkarskih ekip širom sveta.

"Košarka se je v zadnjih 30 letih globalizirala. To so zahtevne tekme. Nismo več leta 1992. Igralci so boljši in boljši po vsem svetu. Ekipe so napredovale. Danes ni več tako lahko osvojiti svetovnega prvenstva ali olimpijskih iger," je dejstvo, da reprezentanca ZDA še na drugem zaporednem SP ne bo osvojila zlate medalje, komentiral Kerr.

ZDA košarka SP | Avtor: fiba.basketball fiba.basketball
"Vse čestitke Nemcem. Igrali so fantastično in zaslužili so si zmago. Vsako našo serijo so prekinili s pomembnim košem, čvrsto igro v skoku ali dobro izpeljano akcijo. Zelo sem ponosen na svoje fante, ki so se pogumno borili skozi vso tekmo. Na koncu nam je zmanjkalo," je povedal trener Golden Stata in kot enega glavnih razlogov navedel slabo igro v obrambi. "To je bilo ključno. Na tem mestu moram pohvaliti Dennisa Schröderja. Težko ga je bilo zaustaviti. Zelo je hiter in dobro prenaša žogo s hitrimi prodori, ki so ohromili našo obrambo. Naredili smo nekaj napak. Že na začetku bi morali narekovati tempo, a tega nismo storili. Razigral se je Obst (Andreas, op. a.). Zadel je osem od devetih prostih metov in celo kopico trojk. Nismo ga uspeli zaustaviti," je košarkarja Bayerna pohvalil Kerr.

Nemci so se na tekmi izkazali pri metu iz igre, zadeli so namreč kar 58% vseh poskusov, od tega 43% metov izza črte za tri točke. Prevladovali so tudi v skoku v napadu in si priigrali kar 25 priložnosti za dosego koša iz drugega poskusa, Američani le osem.

Luka Dončić SP 2023 Šport Slovenci po dramatični končnici do izenačitve najboljšega izida

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 09:36 11.september 2023.

    Američani počivajo na stari slavi! Lahko bi jim že kapnilo, da ne bodo osvojili medalje! V NBA so trije najboljši iz Evrope (Luka, Jokič in Giannis)!!! Pa še vedno bodo govorili, da so najboljši! So najboljši v mešanju dreka!

  • LukaMB 20:13 09.september 2023.

    Ekipa 7. ameriške college lige, drugič naj dajo dream team gor pa bodo prvi.