Šport > Košarka
36308 ogledov

Fiba brez komentarja na Dončića: "Nimamo kaj reči"

Luka Dončić Epa
Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) se je prek svojega visokega predstavnika skopo odzvala na provokativno gesto slovenskega košarkarja.

Generalni sekretar Mednarodne košarkarske zveze (Fiba) Andreas Zagklis ni želel komentirati poteze Luke Dončića na tekmi svetovnega prvenstva s Kanado, na kateri je slovenski NBA zvezdnik na zelo očiten način opozarjal na podkupljivost sodnikov in košarkarskih funkcionarjev.

Dončić je v prvem polčau četrtfinalnega obračuna s Kanado, ki ga je Slovenija izgubila z 89:100 in posledično izpadla iz boja za medalje, večkrat z rokami pokazal kretnjo za denar, s čimer je izražal nezadovoljlstvo nad sodniškim kriterijem in namigoval na korupcijo med Fibinimi uradniki.

Provokativno gesto je v nekem trenutku pokazal tudi VIP tribuni, na kateri so sedeli visoki predstavniki mednarodne košarkarske zveze.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Ob zaključku mundiala, na katerem je slovenska reprezentanca osvojila sedmo mesto, so novinarji za komentar na temo Dončića povprašali tudi generalnega sekretarja Fibe, ki pa posrednih obtožb slovenskega asa ni želel komentirati.

"Mislim, da tukaj pravzaprav ni ničesar, kar naj bi jaz komentiral. To so dejanja košarkarjev na igrišču. Zato imamo sodnike in oni so tisti, ki nadzorujejo potek dogajanja na parketu. Igra gre naprej, življenje teče dalje," je dejal Andreas Zagklis.

Luka Dončić je kretnjo, ki označuje denar, večkrat pokazal tudi na tekmah lige NBA, zaradi česar je bil marca 2023 kaznovan z globo v višini 35.000 ameriških dolarjev.

 | Avtor: Epa Epa

Slovenska reprezentanca je zadnjih šest minut obračuna s Kanado odigrala brez Dončića, ki je bil izključen zaradi dveh tehničnih napak.

 "Vsi veste, zakaj sem bil tako frustrian. Igranje za reprezentanco v meni vzbudi močna čustva. Pogosto izgubim nadzor nad seboj, zaradi česar imam težave. Eden od sodnikov je dejal 'ne bomo sodili osebne napake nad njim, ker nas ves čas napada'. To se mi ne zdi pravično. Vem, da se veliko pritožujem, vendar vseeno menim, da to ni pošteno. Proti meni igrajo zelo fizično, ko pa opozorim na to... res ni pravično," se je po izpadu v četrtfinalu pritožil Dončić.

Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • rd2dmk2 20:39 11.september 2023.

    kako je dejal PV cerar : se ne pritožujem , iščem rešitve..... mimgrede, v vseh športih lahko najdemo, kako so pristranski do nekaterih športnikov, do naših smučarskih skakalcev recimo. vemo kako je v nogometu, veliki as pade pa nikogar pol ...prikaži večl galaksije nikjer pa so penali in rdeči kartoni. moj nasvet : treniraj Luka, treniraj, drži gobec in igraj, nauči se trpet in udarit da noben ne bo videl. in beri cyrano de bergerac-a. na koncu pesmi ( tekme) veš te pičim ( zmagam )

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 16:15 11.september 2023.

    Sedaj je jasno zakaj so se ga sodniki na tem prvenstvu tako lotili..Luka je očitno s svojo gesto goveda na tribuni FIBA zadel v črno...Seveda gre za koruptivno bando, ki obrača ogromne denarje..

  • Avatar Antikrist4
    Antikrist4 14:34 11.september 2023.

    Takim sodnikom bi morali polomiti roke in noge, da ne bi mogli nikoli več soditi! Banda podkupljena!