Šport > Košarka
29874 ogledov

Izbrali najboljšo peterko SP, tako jo je odnesel Dončić

Luka Dončić fiba.basketball Luka Dončić.
Po koncu svetovnega prvenstva so izbrali najboljše posameznike turnirja.

Košarkarji Nemčije so po zmagi nad Srbijo (83:77) prvič v svoji zgodovini postali svetovni prvaki v košarki. Bron so po zmagi nad ZDA osvojili Kanadčani.

Takoj po koncu finala so razglasili najkoristnejšega igralca MundoBasketa. To je zasluženo postal kapetan neporaženih prvakov Dennis Schröder.

Za vzhajajočo zvezdo so na azijskem turnirju, kljub izpadu v skupinskem delu, izbrali košarkarja Avstralije Josha Giddeya.

V idealni peterki prvenstva so se poleg Schröderja znašli še štirje asi iz štirih različnih držav. Vsak udeleženec polfinala je imel po enega predstavnika. Izbrali so Srba Bogdana Bogdanovića, Kanadčana Shaija Gilgeous-Alexandra in Američana Anthonyja Edwardsa.

Edini član peterke, ki ni sodeloval v sklepnem boju za medalje, je prišel iz slovenske izbrane vrste. To je pričakovano postal Luka Dončić, obenem prvi strelec turnirja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • radovednica 08:14 11.september 2023.

    Kakšna peterka turnirja pa je to? Izbrali so same branilce ali pol krila/branilce. Peterko sestavljajo običajno center ali s krilnim centrom , krilom in dvema branilcema. Sicer pa je bila košarka skozi celoten turnir slaba do zelo slaba.

  • Anja1956 19:38 10.september 2023.

    Da Bi mene tako tolkli nekaznovano, kot so tolkli Dončiča, ne bi več stopil-a na Fibin parket !

  • Avatar Zoran
    StarMačk 19:31 10.september 2023.

    Najboljša peterka SP bi morala biti razglašena glede na igralno mesto, ne pa da imamo tu le igralce, ki igrajo na poziciji organizatorja, branilca, krilnega igralca (Schröder igra le kot organizator ali klasični branilec, ostali štirje pa občasno tudi na ...prikaži več krilnem položaju). najvišji med njimi pa ravno Luka z 201 cm. Če bi ta peterka slučajno morala igrati skupaj, jo s svojo peterko premaga prav vsaka reprezentanca, ki je prišla čez 1/8 finala! No mogoče razen Slovenije pod vodstvom Sekulića!?

Sorodne novice