Šport > Košarka
9093 ogledov

Noro! Kanadski zvezdnik zbodel Slovenijo, tako mu je po zmagi vrnil Srb

Luka Dončić in Dillon Brooks Profimedia
Nikola Jović je vrnil Dillonu Brooksu za neokusno veselje po zmagi nad Slovenijo.

Slovenski ljubitelji košarke bomo s težavo pozabili četrtfinalni obračun letošnjega svetovnega prvenstva, ko so se naši fantje zelo dobro zoperstavili Kanadi, sicer eni najmočnejših ekip na svetu, ki je na koncu v boju za bron na kolena spravila celo reprezentanco ZDA in se na koncu veselila tretjega mesta na svetovnem prvenstvu.

Čeprav so se naši košarkarji dostojno upirali favoriziranemu nasprotniku, pa se vseeno zdi, da ob sodniškem kriteriju in sami moči kanadske reprezentance že v samem startu niso imeli pravih možnosti. Za to je poskrbel predvsem kontroverzni Dillon Brooks, ki je z odlično obrambo ob zelo naklonjenem sodniškem kriteriju uspel povsem iz ritma vreči našega prvega zvezdnika Luko Dončića.

A Brooks ni igral zgolj odlične obrambe, temveč je neprestano opletal z jezikom in se z različnimi umazanimi prijemi lotil najboljšega igralca naše reprezentance. Na koncu je bil Brooks sicer predčasno poslan pod tuš, a je vseeno uspel dovolj znervirati Dončića, da se mu je slednji vsega en napad kasneje pridružil, ko so sodniki izločili tudi njega.

Slovenija je sicer nadaljevala z zelo dobro igro, se Kanadi celo približala, a sta na koncu kakovost in širina kadra kanadske reprezentance vendarle pretehtala. In Brooks je pričakal svoje soigralce odlično razpoložen. Na roki si je namreč nadel boksarske rokavice ter na hodniku na polno boksal po zraku ter tako dal jasno vedeti, da je pripravljen nasprotniku podeliti tudi nekaj pravih udarcev, da le pomaga svoji ekipi do zmage.

Nekateri so v potezi Brooksa videli dodatno nepotrebno provokacijo, medtem ko so se drugi postavili na stran odličnega kanadskega košarkarja, saj so mnenja, da podobni igralci s takšnimi vložki dajo celotni igri še dodaten čar. Zagotovo pa je poteza pritegnila pozornost srbskega košarkarskega zvezdnika Nikole Jovića, ki se je Brooksa lotil z njegovim lastnim orožjem.

Reprezentanci Srbije in Kanade sta se namreč pomerili v polfinalu svetovnega prvenstva, Brooks je odigral še eno dobro tekmo, a je Kanada kljub njegovim 16 točkam, 3 skokom in asistenci na koncu izgubila s 95:86. Brooks, ki vedno prevzeme nasprotnikovega najboljšega igralca v napadu, ni uspel zaustaviti Bogdana Bogdanovića, ki je s 23 točkami, 4 skoki in 3 asistencami popeljal Srbijo do velikega finala.

In Nikola Jović, ki je odigral odlično tekmo, saj je za osem točk zadel vse štiri meti iz igre, je zmago proslavil na zelo zanimiv način. Na Brooksov način. Ko so Kanado in njenega kontroverznega zvezdnika poslali v boj za bron, je Jović med odhodom v slačilnico veselo boksal po zraku ter se tako norčeval iz Brooksa, ki je na tak način proslavil zmago nad Slovenijo. Karma.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 16:10 10.september 2023.

    Upam, da bo lahko boksal tudi danes!

Sorodne novice