Šport > Košarka
22542 ogledov

Bil je velik favorit za slovensko klop, zdaj neslavno pogorel na klopi velikana

Dimitris Itoudis Profimedia
Dimitris Itudis ni več trener grške reprezentance.

Dimitris Itudis ni več selektor grške reprezentance, je danes sporočila tamkajšnja košarkarska zveza. Itudis, ki je bil pred leti v igri za trenersko mesto na klopi Slovenije, je Grčijo vodil na dveh velikih tekmovanjih, eurobasketu in mundialu, vendar se z njo ni proslavil.

Na evropskem prvenstvu lani v Nemčiji je Grčija zasedla peto mesto, na svetovnem prvenstvu letos v Aziji pa je izpadla pa drugem delu.

Grška košarkarska zveza je sporočila, da 53-letni Itudis zaradi obveznosti v Fenerbahčeju ne bo vodil Grčije naslednje poletje v kvalifikacijah za olimpijske igre.

Dimitris Itoudis | Avtor: Profimedia Profimedia

Itudisa se je sicer s slovensko klopjo povezovalo po slovesu Radovana Trifunovića, a se je na koncu KZS dogovorila za sodelovanje z Aleksandrom Sekulićem. 

Grški strokovnjak na klopi Fenerbahčeja je sicer v preteklosti kar 13 let deloval kot pomočnik Željka Obradovića pri Panathinaikosu, kar osem let pa je bil glavni trener CSKA Moskve, preden je leta 2022 prevzel turškega velikana. 

Kot glavni trener je 53-letni Grk osvojil dve evroligi (obakrat je bil tudi izbran za trenerja leta), šest ruskih prvenstev, šestkrat pa je bil tudi prvak VTB lige.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 3
  • ilija 13:22 19.september 2023.

    Pustite itudisa človek je pokazal da je vrhunski trener raje poglejte trenutno na aba kupu kako se megini otroci igrajo z profesionalno Cedevita Olimpijo katastrofa od kluba nekoč ponos cele Slovenije.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 21:01 18.september 2023.

    Slabši od Sekulića ne bi mogel biti, pa če bi se trudil za to! Edino Erjavec je še večja katastrofa za slovensko košarko!

  • andrej084 19:43 18.september 2023.

    Čakam enako novico iz slovenskega tabora...

Sorodne novice