Šport > Košarka
13492 ogledov

Nekdanji Lukov soigralec spet v središču pozornosti: "Razbil bi ga!"

James Johnson Profimedia
NBA košarkar tudi v zatonu svoje kariere še naprej ostaja v središču medijske pozornosti. Tokrat z izjavo, da bi v MMA borbi z lahkoto opravil z UFC legendo.

James Johnson, ki je tekom štirinajstletne NBA kariere nosil dres kar desetih različnih ekip, a se zaradi svojega kontroverznega karakterja ni uspel nikjer resnično ustaliti, trenutno pa je brez ekipe, je brez pravega pravega razloga izzval UFC legendo Jona Jonesa.

Slednji je tekom svoje zavidanja vredne kariere nastopil na 29 borbah pod okriljem UFC ter ima v svoji zbirki kar 27 zmag, od tega 10 z nokavtom. A te številke očitno niso prepričale 36-letnega košarkarja, ki proti koncu svoje kariere na vsak način išče medijsko pozornost. Johnson, ki si lasti črn pas v karateju in je v preteklosti treniral kickbox, je namreč prepričan, da bi z lahkoto premagal zvezdnika MMA borb.

Jon Jones | Avtor: Profimedia Profimedia

"Resnično mislim, da bi ga premagal. Nič ne bi imel proti borbi z njim. Potreboval bi eno leto treninga. Resnično mislim, da bi ga razbil. Toda potreboval bi leto treninga, saj bi moral obnoviti obrambo na parterju. Moja borba prsa proti prsom je dobra, toda vem, da je dober na parterju in to mi ne odgovarja," je z ničemer izzvan Johnson zbodel Jonesa.

James Johnson je sicer tekom svoje NBA kariere igral za deset različnih ekip, še najdlje (tri leta in pol) z našim Goranom Dragićem za Miami Heat, bil pa je tudi soigralec Luke Dončića pri Dallas Mavericks. Johnson je v svoji najboljši sezoni za Miami povprečno dosegal 12,8 točk, 4,9 skokov in 3,6 skokov na tekmo

James Johnson | Avtor: Profimedia Profimedia

Ravno Mavericks so ga zaradi njegove nasilne preteklosti pripeljali kot nekakšnega telesnega stražarja Luke, a je bil po vsega 29 tekmah v dresu Dallasa (tekom katerih je v 17 minutah povprečno dosegal 5,7 točk, 3 skoke in 1,7 asistenc) skupaj z Wesom Iwundujem in izborom v drugem krogu nabora poslan k New Orleans Pelicans v zameno za JJ Redicka in Nicollo Mellija.

dončić morris Pretepač Šport "Luka Dončić ne potrebuje zaščite" luka dončić MMA borec Šport Dallas "uslišal" Marka Miliča, Dončića bo ščitil grobijan prve klase

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice