Šport > Košarka
169 ogledov

Cedevita Olimpija do prve lovorike v sezoni

Cedevita Olimpija Twitter/Cedevita Olimpija Ljubljana
Cedevita Olimpija še dvanajstič zmagovalec slovenskega superpokala.

Košarkarji Cedevite Olimpije so dvanajstič postali zmagovalci slovenskega superpokala. V Kranju so premagali Kensai Helios Domžale s 76:59. Za Ljubljančane je to četrti zaporedni naslov v slovenskem superpokalu, hkrati pa sedma zaporedna lovorika na domačih parketih. Tako v minuli sezoni kot v 2021/22 so osvojili vse tri možne naslove - superpokal, pokal Spar in ligo Nova KBM.

Najboljša strelca pri Cedeviti Olimpiji sta bila Luka Ščuka, ki je v dobrih 23 minutah na parketu dosegel 21 točk ob metu iz igre 7:11 (trojke 5:9), ter Amadou Sow, ki je ob 9 skokih zbral 13 točk. Za Domžale sta največ točk dosegla Miloš Glišić (18, 5 skokov) in Tibor Mirtič (13 točk, 10 skokov).

Uvod v novo sezono na domačih parketih - sezona lige Nova KBM se bo začela v sredo z obračunom Krka - Šentjur in nadaljevala konec tedna - je zasluženo pripadel Cedeviti Olimpiji. Zasedba iz Ljubljane, ki jo vodi italijanski trener Simone Pianigiani, je upravičila vlogo favorita in po slabem uvodu v sezonu in katastrofalnih nastopih na superpokalu lige Aba, vpisala prvo uradno zmago.

Košarkarji iz Domžal, ki odslej nastopajo z imenom Kensai Helios, so izgubili šesti finale v nizu proti Cedeviti Olimpiji. Slednja je zadnji poraz v tekmah za lovoriko doživela v polfinalu pokala Spar 2021.

Ljubljančani bodo ta konec tedna začeli z nastopi v ligi Aba - prvi tekmec v soboto v Stožicah bo Mega, že naslednji teden pa jih čaka prvi krog v evropskem pokalu v Tel Avivu. Domžalčani bodo v novi sezoni tekmovali v ligi Nova KBM - 29. septembra bodo gostovali na Polzeli - ter v drugem kakovostnem razredu regionalnega tekmovanja.

* Dvorana Planina, gledalcev 800, sodniki: Majkič (Hrastnik), Nedović (Kranj), Kranjc (Domžale).
* Cedevita Olimpija: Armand 10 (1:2), Sow 13 (5:7), Radović 4, Cobbs 4, Glas 8 (3:4), Blažič 8 (1:1), Matković 8, Ščuka 21 (2:2).
* Kensai Helios: Zemljič 3, Mirtič 13 (1:5), Nemanič 3, Barič 9, West 4, Glišić 18 (1:2), Mahkovic 9 (2:2).
* Prosti meti: Cedevita Olimpija 12:16, Kensai Helios 4:9.
* Met za tri točke: Cedevita Olimpija 12:31 (Ščuka 5, Armand 3, Sow 2, Glas, Blažič), Kensai Helios 7:30 (Barič 3, Nemanič, Glišić, Mahkovic, Mirtič).
* Osebna napake: Cedevita Olimpija 20, Kenasi Helios 19.
* Pet osebnih: Mahkovic (32.), Barič (39.).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice