Šport > Košarka
148 ogledov

Prepeliču dvojni dvojček, a Olimpija brez rezultatske spremembe

košarka Cedevita Olimpija - Joventut Badalona Saša Despot
Košarkarji Cedevite Olimpije vnovič poraženi v evropskem pokalu.

Košarkarji Cedevite Olimpije so doživeli nov poraz v evropskem pokalu in so še naprej brez zmage. V četrtem krogu so pred domačimi gledalci izgubili z ukrajinskim Prometejem s 83:90 (26:18, 45:47, 65:72).

Za Cedevito Olimpijo, ki je v uvodnih treh krogih dvakrat gostovala in izgubila proti ekipam, ki sodijo v zgornjo polovico skupine A - Juventut, Bešiktaš, Hapoel - je bila to prva od štirih zaporednih tekem v Stožicah.

To je bila hkrati dvanajsta tekma Cedevite Olimpije v tej sezoni. Dobila je zgolj tri, eno v slovenskem superpokalu ter dve v regionalnem tekmovanju (Mega, Split).

Razlog za nov poraz je bil podoben kot na večini prejšnjih tekem. Ljubljančani so vnovič izgubili bitko pod obročema. Na prvih treh tekmah v evropskem pokalu so tekmecem v povprečju prepustili dobrih 15 skokov v napadu, tokrat pa so jih Ukrajinci že v prvem polčasu zbrali 16, na koncu kar 22.

Kljub slabi obrambni predstavi in brez prvega organizatorja igre Justina Cobbsa, ki je po dobrih treh minutah zapustil parket zaradi bolečin v nogi, je bila Cedevita Olimpija v zadnji četrtini še v igri za zmago. Na začetku te je zaostanek znižala na 70:72, v 36. minuti pa je pri izidu 78:84 zaostajala šest točk.

A napravila je preveč nepotrebnih napak - imela je 16 izgubljenih žog, zadela je zgolj šest trojk, predvsem pa tudi v ključnih minutah ni znala ustaviti razigranih gostov.

Karlo Matković je tekmo končal pri 18 točkah (met iz igre 8:9), 17 točk je zbral DJ Stewart (met iz igre 7:14), 16 jih je dosegel Klemen Prepelič, ki se je ekipi pridružil ta teden (trojke 1:5, 11 podaj, 7 izgubljenih žog), 15 pa Jaka Blažič (met iz igre 4:14).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice