Šport > Košarka
323 ogledov

Velika zmaga Cedevite Olimpije, na kolenih večkratni prvak

Jaka Blažič Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 8. krogu lige Aba vpisali pomembno zmago: v Stožicah so s 95:91 premagali Partizan.

Cedevita Olimpija je dosegla največjo zmago v sezoni. Pred 5500 gledalci je v Stožicah premagala Partizan, ki je tako doživel drugi zaporedni poraz in tretjega v ligi Aba. Za Ljubljančane je to četrta zaporedna zmaga in šesta v sezoni, s katero so po osmih krogih tik po vrhom na razpredelnici.

Za Cedevito Olimpijo je bila to devetnajsta uradna tekma v sezoni 2023/24. Premagala je Kansai Helios v domačem superpokalu, v regionalnem tekmovanju pa Mego, Split, Studentski centar, Borac ter FMP.

Partizan v tej sezoni ne blesti - v evroligi ima po devetih tekmah le štiri zmage - in tudi v Ljubljani, kjer ni slavil že pet sezon, ni mogel razviti svojega potenciala.

Cedevita Olimpija, ki je igrala brez Karla Matkovića, v zasedbo pa se je vrnil Justin Cobbs, je ob odlični igri Jake Blažiča in Klemna Prepeliča vseskozi držala ravnotežje in v zadnje minute vstopila s prednostjo dveh posesti. Minuto in 44 sekund pred koncem je bilo 93:87.

Jaka Blažič je tekmo končal z 29 točkami in statističnim indeksom 32. Za dve točki je metal 6:8, trojke 3:7, ob tem pa je imel še šest skokov. Klemen Prepelič je dodal 18 točk (trojke 4:8) in 11 podaj, 17 točk je zbral Shawn Jones (9 skokov), 12 pa JR Stewart.

Cedevita Olimpija bo v sredo gostovala v Londonu, naslednja tekma v regionalnem tekmovanju pa jo čaka v soboto, 25. novembra v Podgorici proti Budućnosti.

Liga Aba, 8. krog:

Cedevita Olimpija - Partizan 95:91 (22:27, 29:23, 22:21, 22:20)
Blažič 29, Prepelič 18, Jones 17; Kaminsky 20, LeDay 17

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.