Šport > Košarka
411 ogledov

Nad velikega NBA zvezdnika zdaj tudi policija

Josh Giddey Profimedia
Policija preiskuje obtožbe proti Giddeyju.

Konec prejšnjega tedna so se na spletu pojavile obtožbe, da naj bi imel profesionalec lige NBA Josh Giddey razmerje z mladoletnico. Zdaj je policija v Newport Beachu začela preiskavo proti košarkarju zaradi suma razmerja s 15-letnico.

Policija iz mesta južno od Los Angelesa je v sredo sporočila, da je seznanjena z obtožbami proti Avstralcu iz ekipe Oklahoma City Thunder, ki je oktobra dopolnil 21 let.

Josh Giddey | Avtor: Profimedia Profimedia

Na vprašanje nemške tiskovne agencije dpa tiskovna predstavnica ni želela odgovoriti, zakaj so preiskave v pristojnosti tamkajšnjih oblasti. V ameriških zveznih državah Kalifornija in Oklahoma je polnoletnost ob dopolnjeni starosti 18 let.

Giddeyja so novinarji povprašali o obtožbah in vsebine ni želel komentirati. "Razumem vaša vprašanja, popolnoma razumem, da želite izvedeti kaj o tem. Toda trenutno nimam komentarja," je odgovoril, poroča Athletic.

Liga NBA je začela lastno preiskavo. Giddey, ki še tretjo sezono igra v severnoameriški ligi NBA, bi lahko zaradi obtožb ostal brez 40-milijonskega sponzorskega posla s proizvajalcem kosmičev Weet-Bix.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice