Šport > Košarka
36716 ogledov

Noro, kaj so sodniki naredili Dončiću, Luka po tekmi obračunal s sodnikom

Luka Dončić Profimedia
Dončić ob vrnitvi s trojnim dvojčkom, a s porazom proti Oklahomi.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić ob vrnitvi na parket severnoameriške lige NBA ni mogel preprečiti domačega poraza proti Oklahoma City Thunder s 120:126. Ob tem je novopečeni očka dosegel trojni dvojček s 36 točkami, 15 skoki in 18 asistencami.

Dallas je dvoboj dobro odprl, a je nato Oklahoma vodila tako rekoč celoten dvoboj in imela na začetku zadnje četrtine kar 24 točk naskoka (111:87). Nato pa je na sceno stopila domača zasedba, ki je ta zaostanek po neverjetnem delnem izidu 30:0 obrnila v prednost s 117:111 pred zadnjimi štirimi minutami.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Zgolj v tem času je Dončić dosegel 14 točk in sedem asistenc, nato pa se je tako Slovencu kot ostalim soigralcem pri Dallasu znova ustavilo. Vodili so še s 120:116, a v zadnjih dobrih dveh minutah niso dosegli niti koša, kar je letos zanesljivo moštvo Thunder izkoristilo in vpisalo 13. zmago.

Ob koncu dvoboja so slovenskega asa vznejevoljili tudi koraki, ki naj bi jih napravil v eni od odločilnih akcij. Luka se z odločitvijo, ki je prelomila tekmo, ni mogel sprijazniti, iz njega pa je vrelo tudi po tekmi. Po poročanju Tima MacMahona naj bi dal po zadnjem zvoku sirene sodniku Mitchellu Ervinu, ki je dosodil korake, jasno vedeti, kaj si misli o njegovem sojenju.

"Bržčas so res bili koraki, toda takšnih primerov je po mojem mnenju na vsaki tekmi v NBA vsaj 20. Minuto in pol do konca soditi takšne korake prvič na tekmi ... to ne gre. Tudi v naslednjem napadu podobne situacije niso označili kot korake, kar me precej razjezi," je po tekmi za medije sodniško odločitev pokomentiral Dončić.

Luka se je sicer na sojenje ozrl šele potem, ko so ga o tem povprašali novinarji. Sam je rajši govoril o rojstvu hčerke, katero je na tekmi počastil s prav posebno opremo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice