Šport > Košarka
15852 ogledov

Strokovnjak napoveduje: Dallas v igri za prihod tega NBA asa

Jonathan Isaac Profimedia
Po številnih poškodbah Jonathan Isaac v Orlandu ne najde stare forme, menjava pa se zdi vse verjetnejša. Po mnenju NBA strokovnjaka so idealna nova destinacija Dallas Mavericks.

Potem ko so sezono odlično odprli z osmimi zmagami v prvih desetih tekmah, so Dallas Mavericks kmalu padli na realna tla in dobili le še tri izmed naslednjih devetih tekem. Z razmerjem 11-8 trenutno zasedajo šesto mesto v Zahodni konferenci. Toda kljub nekoliko slabši seriji je v ekipi Dallasa čutiti optimizem po katastrofalni lanski sezoni.

V naslednjih treh krogih jih namreč čakajo ekipe, ki imajo negativno razmerje zmag in porazov, po poročilih iz ekipe pa je zelo verjetno, da se bosta že za naslednjo tekmo proti Utah Jazz vrnila Kyrie Irving in Tim Hardaway Jr. Če k temu dodamo še "MVP formo" prvega zvezdnika ekipe Luke Dončića in odlične nastope novinca Derecka Livelyja II, so Dallas Mavericks po razočaranj polni lanski sezoni ponovno na pravi poti.

A kljub dosti boljšim predstavam, se zdi, da ekipi vseeno še kar nekaj manjka, da bi jo resnično lahko šteli za enega izmed kandidatov za boj za naslov in ne zgolj ekipo, ki se bori za končnico. Poleg Livelyja bi ekipa zagotovo potrebovala še enega sposobnega centra, prav tako pa se še vedno pozna odhod Doriana Finney-Smitha, ko so Mavs izgubili svojega najboljšega obrambnega igralca.

Jonathan Isaac | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda po pisanju Daltona Trigga iz Sports Illustrated bi Dallas lahko nadomestil vrzel po odhodu Finney-Smitha z Jonathanom Isaacom iz Orlando Magic, ki velja za odličnega visokoraslega obrambno orientiranega krilnega igralca, kakršnega bi Dallas krvavo potreboval.

Za Isaacom je namreč precej težavno obdobje, saj so se mu po njegovi najboljši sezoni 2019/20, ko je povprečno dosegal 11,9 točk, 6,8 skokov, 1,4 asistenc ter kar 1,6 ukradenih žog in 2,3 blokad na tekmo, začele številne težave s poškodbami, zaradi katerih je praktično izpustil skorajda celotne naslednje tri sezone.

jonathan isaac Ne že spet! Šport Nesrečnika odpeljali na vozičku, oglasil se je tudi Dončić

Zdaj pa je Isaac končno zdrav, a pri ekipi Orlanda preprosto ne najde vloge, ki mu je v preteklosti pripadala. V 15 tekmah letošnje sezone je igral povprečno vsega dobrih 13 minut na tekmo, tekom katerih je dosegal 6,3 točke, 4,5 skoke in 1,3 blokade.

Orlando sicer naravnost blesti letošnjo sezono, z razmerjem 15-6 pa celo drži drugo mesto na Vzhodu. Glede na to, kako Magic trenutno igrajo, se zdi malo verjetno, da bodo potrpežljivi z Isaacom in mu namenili priložnost, da počasi najde svojo staro formo. Sploh glede na to, da ga plačujejo 17 milijonov dolarjev na leto. Orlando bi se tako rad rešil igralca, katerega ne potrebuje, Isaac zagotovo potrebuje menjavo okolja, Dallas pa potrebuje nekoga z Isaacovimi atributi. Tako niti ne preseneča, da Trigg vidi Mavericks kot glavne snubce nekdaj enega najbolj obetavnih igralcev lige.

Jonathan Isaac | Avtor: Profimedia Profimedia

Čeprav Isaac trenutno ne dosega svojih številk iz preteklosti, bi ravno partnerstvo z Luko lahko dvignilo njegovo igro na višjo raven. Podoben primer je namreč Derrick Jones Jr., ki je veljal za praktično odsluženega igralca, z Dallasom je podpisal pogodbo za veteranski minimum, v letošnji sezoni pa dosega svoje rekordne številke.

In kako bi Mavs lahko prišli do Isaaca? Če gledamo samo plače, se zdi najbolj naravna menjava za Hardawaya Jr., a je hkrati jasno, da se Dallas ne bo želel odreči svojega najboljšega igralca s klopi, ki je našel vlogo v ekipi, ki mu naravnost odgovarja in ima kljub številnim nihanjem zaenkrat za sabo eno najboljših sezon svoje kariere. Nekako se zdi, da bi Dallas lahko v ponudbo za Isaaca zapakiral centra Richauna Holmesa, ki ima obrobno vlogo v ekipi, in mladega Jadena Hardyja, ki je sicer že mnogokrat navdušil in se zdi eden najbolj vredni Dallasovih košarkarjev, a vseeno ni v načrtih glavnega trenerja Jasona Kidda.

Zaenkrat sicer še ni jasno, ali pri Dallasu resnično razmišljajo o menjavi za Isaaca, ali je vse skupaj bolj plod Triggove domišljije, toda dejstvo ostaja, da morajo Mavs resno popraviti svojo obrambo, če želijo, da se jih jemlje resno. In s prihodom Isaaca bi resnično pridobili ogromno na tem področju.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice