Šport > Košarka
2697 ogledov

Grozljiva poškodba Irvinga, to so prve informacije o stanju zvezdnika (video)

Kyrie Irving Profimedia
Mavericks so ob 32 točkah Dončića premagali Portland, a verjetno za dalj časa ostali brez svojega drugega velikega zvezdnika Irvinga.

Slovenski zvezdnik Luka Dončić nadaljuje odlične predstave v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Ljubljančan je na gostovanju na zahodni obali ZDA v Oregonu dosegel 32 točk, njegova ekipa Dallas Mavericks pa je slavila zmago s 125:112 nad Portland Trail Blazers.

Dončić je odigral 41 minut ter ob 32 točkah, kar je bil najboljši dosežek na tekmi, dodal še 10 asistenc in šest skokov. Njegov soigralec Dante Exum je dodal 23 točk. Zmaga Dallasa, ki zaseda tretje mesto v razvrstitvi zahoda, proti predzadnji ekipi zahodne konference pa je imela grenak priokus. Na tekmi si je Kyrie Irving grdo poškodoval desno stopalo.

Slabe štiri minute pred koncem druge četrtine je nad Irvingom pod košem osebno napako naredil center Portlanda Duop Reath. Irving je padel na tla, soigralec Dwight Powell pa mu je nehote stopil na nogo, zaradi česar je Irving nekaj minut obležalna tleh.

Irving je nato celo ostal v igri in zadel dva prosta meta, preden je Tim Hardaway Jr. storil prekršek, da bi ga potegnili iz igre. Irvinga so odpeljali v slačilnico, da ga je pregledalo trenersko osebje Mavericksov, nato pa do konca tekme ni več šel na parket.

Nekateri izmed novinarjev, ki so poročali s tekme, so celo objavili, da naj bi Irving dvorano zapustil na invalidskem vozičku, a je trener Dallasa Jason Kidd na novinarski konferenci po koncu tekme to zanikal, obenem pa še ni mogel predstaviti informacij o obsegu Irvingove poškodbe, saj bodo potrebne dodatne preiskave. Ve le, da gre za poškodbo desnega stopala.

Nekoliko je vse zbrane pomiril Hardaway Jr., ki je prav tako zanikal govorice, da naj bi Irving zapustil dvorano v invalidskem vozičku, obenem pa razkril, da so si vsi Irvingovi soigralci oddahnili, ko jih je odlični organizator igre zelo dobro razpoložen pričakal v slačilnici.

Je pa vrzel, ki je nastala po odhodu Irvinga, pod obročema odlično zapolnil Exum, izkazal se je tudi Hardaway z 20 točkami. "Res je pokazal odlično predstavo," je o Exumovem nastopu dejal Kidd. "Igral je na obeh straneh, mislim, da je že v obrambi opravil odlično delo. Izgubili smo Irvinga, Dante pa je opravil res dobro delo."

Dončića in Dallas naslednja tekma čaka v noči na torek, ko bodo igrali v gosteh pri Memphis Grizzlies. Vsaj po prvih nepotrjenih informacijah ter posnetkih pa se zdi, da se bodo morali znajti brez enega izmed svojih dveh največjih zvezdnikov, ki bi znal biti odsoten dalj časa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice