Šport > Košarka
2971 ogledov

Zgodovinsko! Luka z rekordom lige prehitel enega največjih vseh časov!

Luka Dončić Profimedia
Dončić je postal prvi igralec v zgodovini NBA s trojnim dvojčkom in vsaj 25 točkami že ob polčasu.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je onkraj luže v dresu Dallas Mavericks pokazal novo blestečo predstavo. Na tekmi proti Utah Jazz je v zgolj treh četrtinah zbral 40 točk, 11 skokov in deset podaj ter popeljal Dallas do zmage s 147:97. In ne le to, prvič je v severnoameriški ligi NBA dosegel trojni dvojček že ob polčasu.

Skupno je Dončić s svojim že 60. trojnim dvojčkom v karieri prehitel slovitega Larryja Birda in zasedel deveto mesto na večni lestvici. A Slovenec je 60 trojnih dvojčkov dosegel na 349 tekmah redne sezone. Bird jih je potreboval 897. "To je precej neverjetno," je po tekmi dejal Dončić. "Ne vem, kaj naj rečem, iskreno. Vsi vemo, kdo je bil Larry Bird, zato je ta dosežek res zelo poseben."

Larry Bird pa ni bil edina NBA legenda, ki jo je Luka ponoči ujel ali prehitel na kakšni večni lestvici. Dončić je namreč še sedmič v karieri dosegel trojni dvojček z vsaj 40 točkami. S tem dosežkom je na večni lestvici na četrtem mestu ujel velikega Wilta Chamberlaina.

Dončić je sicer imel pred zadnjimi 90 sekundami druge četrtine 29 točk, devet skokov in devet asistenc. Zgrabil je odbito žogo pri 1:11 po zgrešenem prostem metu Keonteja Georgea. 59 sekund pred koncem je poslal podajo Derecku Livelyju II, čigar zabijanje je prineslo njegovo deseto podajo. "Zavedel sem se statističnih podatkov tik pred polčasom, zato sem si želel dopolniti statistiko," je priznal Dončić po tekmi.

S statističnimi podatki za igralce v realnem času, prikazanimi na video zaslonih dvorane American Airlines Center, je množica spremljala Dončićev napredek in vzklikala po Livelyjevem zabijanju. To je bil namreč prvi trojni dvojček z vsaj 25 točkami v prvem polčasu v zgodovini lige NBA.

Štiriindvajsetletni Slovenec je sicer zadel 14 od 25 metov iz igre, šest od 12 za tri točke. Skupno je odigral 32 minut, pri čemer je lahko ob ogromnem vodstvu zadnjo četrtino mirno presedel na klopi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice