Šport > Košarka
35267 ogledov

Luka z eno najbolj norih potez kariere! Leže, na sredini igrišča ...

Luka Dončić Profimedia
Nova neverjetna poteza enega najbolj spektakularnih košarkarjev na svetu.

Za Luko Dončićem je nova fantastična tekma, na kateri je pokazal, zakaj je po mnenju mnogih glavni kandidat za naslov MVP rednega dela lige NBA. V noči na torek je namreč močno oslabljene Dallas Mavericks popeljal do zmage s 120:113 proti Memphis Grizzlies, odlični Slovenec pa je tekmo zaključil s 35 točkami, 8 skoki in 6 asistencami.

Toda Luka ni navdušil zgolj s svojimi točkami in spektakularnimi koši, pač pa je v igro vključil in razigral številne igralce, ki so ob odsotnosti prvokategornikov (Kyrie Irving, Grant Williams, Tim Hardaway Jr.) morali stopiti v ospredje.

Ponovno je blestel novinec Dereck Lively II, ki je zbral kar 16 točk in skokov, Jaden Hardy, ki ima kljub odlični lanski sezoni letos obrobno mesto v ekipi, je dosegel 19 točk, ob povratniku v ligo NBA Danteju Exumu, ki je dosegel 16 točk, pa se je tokrat izkazal še en novinec, saj je dvomestno število točk dosegel tudi Olivier-Maxence Prosper z 11 točkami.

Luka je kot pravi vodja v igro vključil vse svoje soigralce in ti ga niso pustili na cedilu. Dallas Mavericks so se veselili še tretje zaporedne zmage, kar je odličen obet pred nocojšnjim spektaklom, ko se bodo pomerili z zmagovalci medsezonskega pokala Los Angeles Lakers.

A čeprav na tekmi ni manjkalo odličnih potez, je ena Lukova asistenca še posebej izstopala, njej pa se ni mogel načuditi niti komentator tekme. Čeprav velja izpostaviti tudi prekrasno "no-look" podajo Dončića do povsem samega O-Max Prosperja pri metu za tri točke, je Luka tokrat najbolj navdušil, ko se je znašel v težavah na sredini igrišča in se nekako dvignil iz ležečega položaja ter našel povsem odkritega Exuma.

"Kaj? Kaj?" se je slišalo vzklike navdušenega komentatorja, ki ni mogel verjeti novi čarovniji našega mladega zvezdnika.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • optimist11 21:29 12.december 2023.

    Ima izredni pregled nad igriščem in soigralci.

  • Ender3 21:26 12.december 2023.

    Noro je to slavit in objavljat. Dogaja se v Ameriki in naj si jo za to, nekam zataknejo..

Sorodne novice