Šport > Košarka
2663 ogledov

Zelo poseben večer za Dončića! Luka razkril, zakaj si je spravil žogo s tekme

Luka Dončić Profimedia
Dončić je z novim trojnim dvojčkom popeljal Dallas do zmage v Portlandu, obenem pa na večni lestvici prehitel legendarnega Wilta Chamberlaina.

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je v pretekli noči znova blestel na košarkarskih igriščih v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Na gostovanju Dallas Mavericks v Portlandu je s 40 točkami prispeval levji delež k zmagi s 131:120, ob tem pa dodal še 12 skokov in 10 podaj za svoj peti trojni dvojček sezone.

Košarkarji Portland Trailblazers niso našli pravega odgovora za Dončića. Ljubljančan je dosegel 22 točk v prvi četrtini, ob polčasu pa je bil že pri 30 točkah. V drugi četrtini so gostje z izidom 38:24 tudi prišli do izdatnejše prednosti, ki jo niso več izpustili iz rok.

"Ne gre zgolj za moj uspeh, to je skupni uspeh. Soigralci so mi pomagali pri današnjem dosežku," se je Dončić po tekmi zahvalil soigralcem. "V prvem polčasu sem se osredotočil na doseganje košev, saj me obramba Portlanda ni podvajala. V drugem polčasu so me podvajali, mi pa smo se prilagodili."

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob podvajanju Dončića se je s petimi zadetimi meti za tri točke in 25 točkami izkazal predvsem Tim Hardaway Jr. "Izvrstno je to. Lahko počivam, mi pa lahko igramo košarko štiri proti trem. Veliko odprtih metov nam je na voljo, ko me nasprotna ekipa podvaja," je v smehu dejal Dončić.

Dallas ni ustavila niti odsotnost novinca na položaju centra Derecka Livelyja, ki je moral že v prvi četrtini zapustiti parket zaradi poškodbe gležnja. Teksašani so kljub temu dobili skok-igro s 47:44 in ob skoraj 50-odstotnem metu iz igre nadzorovali potek tekme.

Dončić je v tretji četrtini dosegel svoj 61. trojni dvojček v ligi NBA, Dallas pa je tekmo pripeljal do mirnega zaključka. Za slovenskega asa je to bila tudi 10. tekma v vrsti z več kot 30 točkami, kar je nov klubski rekord. Prejšnji je bil prav tako v njegovi lasti.

To pa ni bil edini mejnik, ki ga je na tekmi dosegel mladi slovenski zvezdnik. Dončić je namreč na tiskovno konferenco s sabo prinesel žogo, s katero se je igrala današnja tekma. Ko so ga novinarji povprašali, kaj je tako pomembnega na njej, je Luka pojasnil, da je z njo dosegel še svoj osmi trojni dvojček z vsaj 40 točkami, s čimer je na četrtem mestu večne lestvice prehitel legendarnega Wilta Chamberlaina.

Naslednja tarča odličnega Slovenca bo po novem Russell Westbrook, ki je zaenkrat zbral 13 takšnih tekem, na drugem mestu se trenutno nahaja James Harden s 16 takšnimi tekmami, neulovljiv pa ni niti izjemni Oscar Robertson, ki kraljuje z 22 tekmami s trojnim dvojčkom in vsaj 40 točkami.

A če se je Luka zavedal, da je na večni lestvici prehitel Wilta, so mu očitno pozabili sporočiti, da je postavil še en rekord in na klubski lestvici Dallas Mavericks prehitel največjega igralca v zgodovini te franšize, Dirka Nowitzkega. Luka, ki je svojo 35. točko na tekmi dosegel že na začetku tretje četrtine, je namreč mejo 35 točk dosegel že na svoji 79. tekmi. Pred tem je rekord v ekipi Dallasa z 78 takšnimi tekmami držal legendarni Nemec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice