Šport > Košarka
23678 ogledov

Vau, Luka! To novo noro podajo preprosto morate videti

Luka Dončić in Dwight Powell Družbeno omrežje X
Luka Dončić navdušil že na ogrevanju pred tekmo in dokazal, da se gledalcem v dvorano izplača prideti še pred prvim sodnikovim žvižgom.

Da je Luka Dončić velik ljubitelj nogometa, ni skrivnost. Da zelo rad vragolije na košarkarskem igrišču izvaja tudi z nogo, je v preteklosti že večkrat dokazal, tokrat pa je navdušil na ogrevanju, ko je z nogo spravil žogo – to je najprej spravil za svoj hrbet – do soigralca Dwighta Powella, ta pa je silovito zabil žogo skozi obroč. Šlo je za tako imenovano alley-oop podajo, več pa v spodnjem vdelanem videu. 

Luka je bil danes ponoči izjemno dobro razpoložen, dosegel je kar 39 točk, 13 skokov in 6 podaj, a mu njegovi soigralci v domači areni American Airlines niso sledili, tako da je ostal brez zmage proti Volkovom iz Minnesote (101:119). Zatajil je predvsem Tim Hardaway, ostrostrelec z razdalje je namreč zgrešil vseh sedem poskusov za tri točke. Več o tekmi si lahko prebere tukaj.

S podajo je Dončić v tem tednu sicer že navdušil, in sicer na tekmi z LA Lakers. Takrat je poskrbel, da se je o tej potezi govorilo po celem svetu. Kako je naenkrat osmešil kar dva asa, pa tukaj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Ender3 13:30 15.december 2023.

    Ma dajte prenehat s tem Dončićem. Vsi mediji so ga polni !