Šport > Košarka
9900 ogledov

Neverjetna poteza Luke odmeva po svetu, naenkrat osmešil kar dva asa

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je znova navduševal s spektakularnimi potezami ter bil jeziček na tehtnici na epskem dvoboju med Mavericks in Lakers.

Derbi večera lige NBA je bil na sporedu v razprodani American Airlines Areni v Dallasu, kjer so domači Mavericks gostili Los Angeles Lakers in v napeti končnici slavili s 127:125.

Tekma je vsekakor upravičila visoka pričakovanja, saj na njej ni manjkalo preobratov ter atraktivnih potez. Prvo ime večera je bil zagotovo naš mladi čarovnik Luka Dončić, ki je tekmo zaključil s 33 točkami, 6 skoki in kar 17 asistencami.

Luka Dončić Kakšen borec Šport Luka si je grozljivo zvil gleženj, a po tekmi navdušil z izjavo

A za razliko od nekaterih drugih večerov je imel tokrat naš košarkarski zvezdnik veliko pomoč tudi s strani soigralcev, pa čeprav se je moral Dallas znajti brez kar četverice svojih prvokategornikov.

Toda odsotnost Kyrieja Irvinga, Josha Greena, Maxija Kleberja in Derricka Jonesa Jr. sta odlično pokrila Tim Hardaway Jr, ki je vpisal kar 32 točk, ter nepričakovani junak zadnjih tekem, nekdanji košarkar Partizana Dante Exum, ki je od osebnem rekordu sedmih zadetih trojk (ob izjemnem 78-odstotnem metu za tri) prispeval 26 točk.

Dante Exum | Avtor: Profimedia Profimedia

In ravno Dončić ter Exum sta poskrbela za potezo, o kateri se je po koncu tekme največ govorilo in pisalo, saj je Luka s pravo mojstrovino na začetku zadnje četrtine poskrbel za potezo večera.

Luka je prodrl proti raketi, se zaustavil, nato pa okoli domačega centra Jaxsona Hayesa hladnokrvno z levico podal vsega nekaj milimetrov mimo glave Ruija Hachimure povsem odprtemu Exumu, ki je z enim ključnih košev Dallas popeljal v vodstvo s 102:101.

"Te podaje nisem pričakoval, sem pa bil zelo vesel, da sem zadel. To samo dokazuje, da mi Luka zaupa. Da se zaveda, da bom zadel, če mi poda," je neverjetno podajo pokomentiral Exum, ki je zadel kar sedem izmed devetih poizkusov za tri točke.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice