Šport > Košarka
5051 ogledov

Luka si je grozljivo zvil gleženj, a po tekmi navdušil z izjavo

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je kljub bolečinam v hrbtu, zvitemu gležnju in presekani ustnici še osmič zapored presegel mejo 30 točk in popeljal Mavericks do zmage nad Los Angeles Lakers.

Manj kot 24 ur po zmagi nad Memphis Grizzlies je ekipo Dallas Mavericks čakal nov obračun v najmočnejši ligi na svetu, tokrat proti eni najbolj vročih ekip zadnjega časa in aktualnim zmagovalcem medsezonskega turnirja Los Angeles Lakers.

Toda pred spektaklom v razprodani American Airlines Arena so navijači Dallas Mavericks trepetali, če bo ob odsotnosti Kyrieja Irvinga, Josha Greena, Maxija Kleberja in Derricka Jonesa Jr. na tekmi nastopil vsaj prvi zvezdnik ekipe Luka Dončić. Toda napovedi niso bile nič kaj optimistične ...

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Luka je namreč po prepričljivi zmagi nad grizliji na novinarski konferenci tarnal nad bolečinami v hrbtu, obenem pa izjavil, da ne ve, če bo v manj kot 24 urah pripravljen na nastop proti Lakers.

Toda podobnih tekem, ko se neposredno pomerijo s svojimi vzorniki in celo mentorji, takšni šampioni, kot je Luka, preprosto ne izpuščajo. Luka je tako stisnil zobe in bil ob izjemni pomoči dveh razigranih soigralcev glavni razlog za zmago s 127:125 nad LeBronom Jamesom in druščino.

Dončić je tekmo končal s 33 točkami, kar 17 asistencami in šestimi skoki, na igrišču pa je še tretjo tekmo zapored preživel več kot 40 minut. In to kljub temu, da nasprotniki niso bili niti najmanj nežni z njim

Dončić je odigral praktično celotno tekmo, čeprav si je med igro zvil gleženj ter v fizičnem dvoboju tekmecev zahodne konference utrpel tudi krvavo ustnico.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ni 'šans', na takšni tekmi pa že ne bom šel z igrišča," je po tekmi odločno zatrjeval slovenski zvezdnik: "Ko igraš proti najboljšim, želiš do konca ostati na igrišču," je po tekmi navdušil s svojo razlago, kako je lahko kljub grdemu zvinu gležnja nadaljeval s tekmo.

Naslednja tekma Dallas in Dončića čaka v noči na petek, ko bodo v domači dvorani gostili še Minnesoto Timberwolves. Upamo, da bodo do takrat Lukove težave s hrbtom in gležnjem že stvar preteklosti, saj bo moral biti 100-odstoten, če se hoče Dallas zoperstaviti vodilni ekipi lige, ki je na 22 tekmah doživela vsega pet porazov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 11:59 13.december 2023.

    Ne morejo preživet brez Dončića..Mislim na medije !

Sorodne novice