Šport > Košarka
23384 ogledov

Dončić in Jokić sta se udarila na parketu, vsi pa govorijo o tem prizoru

Jokić Dončić Print Screen
Luka Dončić je moral s soigralci na sinočnji tekmi lige NBA priznati premoč Denver Nuggets.

Košarkarji Dallas Mavericks so v noči na torek zabeležili visok poraz proti branilcem naslova v severnoameriški košarkarski ligi Denver Nuggets (104:130). Tekma je bila zanimiva tudi z vidika medsebojnega obračuna dveh kandidatov za najkoristnejšega igralca lige (MVP) - Luke Dončića in Nikole Jokića.

Luka Dončić NBA Šport Luka zbral 30 točk in dva skoka več kot Jokić, a ...

V neposredni primerjavi obeh košarkarskih superzvezdnikov se je občutno bolje odrezal Slovenec, ki se je podpisal pod 38 točk, a je imel srbski orjak na koncu vseeno več razlogov za veselje.

Jokić je tokrat skromnemu strelskemu izkupičku (8 točk) dodal devet skokov in še sedem podaj, njegov točkovni primanjkljaj pa so uspešno nadoknadili Jamal Murray, Aaron Gordon in Reggie Jackson s po 22, 21 oziroma 20 doseženimi točkami.

Dončić Jokić | Avtor: Profimedia Profimedia
Dončić za razliko od Jokića ni imel prave pomoči s strani soigralcev. Slovenec je bil z 38 točkami (13/24 met iz igre, 6/12 za tri točke, 6/10 prosti meti), enajstimi skoki in osmimi podajami resda najučinovitejši košarkar na parketu, toda poraza ni mogel preprečiti.

Poleg Dončića je dvomestno število točk pri Dallasu dosegel samo še Dante Exum (11), devet jih je zbral Jaden Hardy, po osem pa Dwight Powell in Tim Hardaway Jr.

"Nadigrali so nas. Bili so boljši," je po porazu komentiral slovenski reprezentant. "Vsi njihovi košarkarji so igrali zelo dobro. Njihova žoga je lepo krožila. Priigrali so si veliko odprtih metov. Odigrali so dobro tekmo," je športno priznal.

Za najodmevnejši prizor večera sta še pred uvodnim sodniškim piskom poskrbela prva zvezdnika obračuna, ki sta bila ob skupnem prihodu v denversko dvorano Ball Arena zatopljena v prijateljski pogovor. Očitno sta si imela veliko za povedati, ob tem pa ni manjkalo nasmeškov, ki so se razlegali do ušes. Prizor so ujele kamere na prizorišču, posnetek pa je postal velik hit na družbenih omrežjih.

Jokić Dončić | Avtor: Print Screen Print Screen
 | Avtor: Print Screen Print Screen
Jokić Dončić | Avtor: Print Screen Print Screen

"Čarovnik in Šaljivec sta prispela na tekmo," so zapisali na uradnem profilu Dallas Mavericks in lige NBA. "Najboljša prijatelja," pa so dodali pri Denver Nuggets.

Pogovoru je sledil še zadnji pozdrav in prijateljski stisk rok, nato pa sta oba košarkarja odšla svojo pot, Jokić v garderobo Denverja, Dončić pa Dallasa, kjer sta si nadela bojne barve za tekmo.

Luka Dončić NBA Šport Dončiću nagrada lige

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 12:44 19.december 2023.

    Jokić je joker in MVP..Kaj bi šele počela, če bi z Dončićen igrala skupaj..Imeli bi kaj videti..