Šport > Košarka
639 ogledov

Dončiću nagrada lige

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je bil desetič v karieri izbran za igralca tedna.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić si je v ligi NBA desetič prislužil tedensko nagrado za najboljšega košarkarja zahodne konference, šele prvič letos. Noben drug igralec v zadnjih petih sezonah na zahodu sicer ni osvojil toliko tovrstnih priznanj.

V preteklem tednu je ob treh zmagah in enem porazu Dallasa, Mavericks je premagala le najboljša ekipa Zahoda Minnesota Timberwolves, Dončić v povprečju zbral 36.8 točke, 8.0 skoka, 11.5 podaje in 1.5 ukradene žoge na tekmo.

Ob tem je iz igre zadel 49.0 odstotkov metov, pri trojkah pa je bila njegova uspešnost 35.9-odstotna. Izjemno je popravil natančnost s črte prostih metov, zadel je kar 31 od 32 poizkusov (96,9 odstotka).

Na Vzhodu je ob izkupičku 4-0 Milwaukeeja do nagrade prišel Giannis Antetokounmpo. Ta je na tekmo dosegal 36.0 točke, k temu pa dodal še po 12.8 skokov in 4.5 podaje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice