Šport > Košarka
5054 ogledov

Bomba! Dallas močno zagrizel za tega NBA asa, se obeta menjava?

Isaiah Stewart Profimedia
Dallas Mavericks naj bi bili eni izmed treh kandidatov za prihod enega najboljših igralcev popolnoma razpadlih Detroit Pistons.

Detroit Pistons so padli v črno luknjo, iz katere se preprosto ne morejo pobrati. "Bati" so namreč z nedavnim porazom proti Atlanta Hawks doživeli še 24. zaporedni poraz in so le še štiri poraze oddaljeni od neslavnega rekorda Philadelphie 76ers, ki je ob koncu sezone 2014/15 in na začetku sezone 2015/16 nanizala 28 zaporednih porazov.

Potem ko so že nekaj let praktično najslabša ekipa lige in imajo zaradi tega iz leta v leto najvišje izbore na naboru, so v novo sezono pri Detroitu vstopili zelo optimistično. Nekaj let so že iz mladih igralcev gradili jedro ekipe, pred začetkom sezone pa so pripeljali slovitega trenerja Montyja Williamsa, pod katerim bi se morala spremeniti mentaliteta ekipe, moštvo pa bi se počasi vrnilo na pot stare slave.

Detroit Pistons | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda "bati" so na prvih 26 tekmah dosegli vsega dve zmagi in 24 porazov in vse bolj je jasno, da s trenutnim moštvom nekaj ni v redu. Čeprav je v ekipi dosti mladih in nadarjenih košarkarjev, ekipa preprosto "ne klikne". Moštvo nabira poraze, igralci, katerim se je napovedovala svetla prihodnost, pa izgubljajo potrebno samozavest. Vse bolj je jasno, da je potrebna (nova) prenova moštva. In nekateri morski psi so že zavohali kri.

Kot smo že rekli, v Detroitovem moštvu se kljub slabim rezultatom nahaja ogromno mladih in zanimivih košarkarjev, po poročanju slovitega The Athletica pa naj bi bili pri Detroitu odločeni, da prevetrijo moštvo, do konca prestopnega roka februarja pa bi nas lahko pričakalo kar nekaj menjav.

In za enega košarkarja Detroita naj bi bili zainteresirani tudi pri povprečnemu Slovencu najbolj zanimivi NBA ekipi, Dallas Mavericks našega Luke Dončića. Mavs naj bi po pisanju Athleticovega Jamesa L. Edwardsa močno zagrizli za odličnega centra Detroita Isaiaha Stewarta, za njegov prihod pa naj bi se borili z Boston Celtics in Oklahomo City Thunder.

Komaj 22-letni Stewart je visok vsega 2,03 metra, a zaradi svoje fizične moči lahko igra tudi na poziciji centra, ne le krilnega centra. Bil je izbran na naboru leta 2020 kot 16., celotno kariero pa že igra za Detroit Pistons, s katerimi je poleti podpisal 4-letno pogodbo v vrednosti 64 milijonov dolarjev.

Stewart je v lanski sezoni povprečno dosegal 11,3 točke, 8,1 skokov, 1,4 asistence ter 0,7 blokade po tekmi, v letošnji pa se je kar nekako vklopil v slabo formo ekipe, saj so mu številke, ki so se sicer iz sezone v sezono dvigovale, kar nekoliko padle. Letos namreč na tekmo dosega 10,2 točk, 6,8 skokov in 0,6 blokade.

Glede na to, da imajo Dallas Mavericks z izjemo mladega Derecka Livelyja II največje težave ravno na poziciji pod obema košema, obenem pa je igra v obrambi še vedno Ahilova peta ekipe Jasona Kidda, se vsaj na papirju zdi prihod nove okrepitve pod obročema še kako potrebna. Če so Detroit Pistons resnično pripravljeni razprodati svoje igralce, lahko Mavs zelo ugodno dobijo zelo pomembnega člena.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • linlina 10:48 27.december 2023.

    No, Dončić je potolažen, da ga vsaj ti zanimaš, ko se oglašaš na vsak njegov članek.

  • Ender3 14:24 20.december 2023.

    Prispevki tistih, ki so obsedeni z Dončićem ostajajo brez komentarjev..En dokaz, da večino folka to na zanima..

Sorodne novice