Šport > Košarka
953 ogledov

Noro, Luka pred magičnim mejnikom in tik za velikim LeBronom!

Luka Dončić Profimedia
Dončić se je poigral tudi s San Antonio Spurs, do magičnega mejnika mu manjka samo še 11 točk!

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je v pretekli noči v severnoameriški ligi NBA prispeval 39 točk in novi trojni dvojček k prepričljivi zmagi Dallas Mavericks proti San Antonio Spurs s 144:119. Dallas je tako prekinil niz treh zaporednih porazov.

Dončić se je v postavo Dallasa vrnil po tekmi odmora zaradi bolečin v stegenski mišici. Hitro je pokazal, da je poškodba preteklost, saj je že v prvi četrtini dosegel 15 točk. Na koncu je kljub počitku ob visokem vodstvu v zadnji četrtini z 12 skoki in desetimi podajami dosegel svoj 62. trojni dvojček v ligi NBA in 36. s 30 ali več doseženimi točkami.

S slednjim dosežkom je prehitel Jamesa Hardna in je zgolj še en trojni dvojček z vsaj 30 točkami za LeBronom Jamesom, ki jih je zbral 37. Na drugem mestu je ogrožen tudi Russell Westbrook, ki jih je zbral 48, medtem ko bo še nekaj časa na varnem veliki Oscar Robertson, ki kraljuje v tej prvini s kar 106 tekmami s trojnim dvojčkom in vsaj 30 točkami.

"To mi veliko pomeni, saj vsi vemo, kdo je LeBron in kaj vse je naredil v 21 sezonah v ligi NBA. To je res neverjetno," je dosežek po poročanju ameriškega športnega portala ESPN pospremil 24-letni Ljubljančan, kateremu manjka le 11 točk do mejnika 10.000 točk. Tega lahko doseže že na naslednji tekmi, ki jo bo Dallas (17 zmag in 12 porazov) igral v gosteh proti Phoenixu v noči s ponedeljka na torek. S tem bi postal šele šesti igralec v ligi NBA, ki je dosegel ta mejnik pred 25. rojstnim dnevom.

Prav tako je Luka ne današnji tekmi dosegel še en mejnik, saj je postal šesti najboljši strelec v zgodovini franšize Dallas Mavericks. Z 9989 točkami je namreč prehitel legendarnega Jasona Terryja, ki je v osmih letih igranja za Dallas prispeval 9953 točk. Luki je to znamko uspelo preseči že v njegovi šesti sezoni.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice