Šport > Košarka
12770 ogledov

Neverjeten razlog, zakaj Wembanyama ni igral proti Dončiću

Victor Wembanyama Profimedia
Nič ni bilo od obračuna med dvema čudežnima dečkoma evropske košarke.

Luka Dončić in Dallas sta se v najmočnejši košarkarski ligi na svetu ponoči naravnost poigrala s San Antonio Spurs, potem ko sta svoje teksaške rivale premagala s kar 144:119, Mavs pa so v določenem trenutku vodili celo z 41 točkami razlike.

Ameriška javnost je sicer pred začetkom teksaškega obračuna pričakovala pravi spektakel, saj bi se morala udariti dva velika evropska zvezdnika svetovne košarke, naš Luka in Francoz Victor Wembanyama, ki sta povsem obnorela severnoameriško ligo NBA.

Victor Wembanyama | Avtor: Profimedia Profimedia

Na koncu pa so ljubitelji košarke ostali prikrajšani za enega najbolj težko pričakovanih obračunov. Čeprav je bil pred tekmo vprašljiv nastop našega mladega zvezdnika, potem ko je zaradi poškodbe stegenske mišice izpustil tekmo s Houston Rockets, je bil na koncu mladi Francoz tisti, ki je ostal v trenirki in se ni pojavil na parketu.

In zakaj je bilo temu tako? Wemby namreč ni bil na nobenem spisku poškodovanih ali vprašljivih igralcev, prav tako se je pred tekmo brez večjih težav ogreval s preostankom moštva ... Razlog za Francozovo odsotnost je namreč izjemno bizaren. Prvi igralec letošnjega nabora si je namreč na ogrevanju zvil gleženj, ko je stopil na nogo pobiralca žog.

Trener ekipe San Antonia Gregg Popovich je po tekmi razkril, da bi Wembanyama lahko nastopil, če bi šlo za tekmo končnice oziroma obračun podobnega pomena, tako pa rajši niso želeli tvegati, da bi si njihov najboljši igralec še huje poškodoval že tako načeti desni gleženj.

Brez svojega prvega zvezdnika se je San Antonio na krilih razpoloženega Jeremyja Sochana (tekmo je končal s 23 točkami in 9 skoki) uspešno upiral v prvi četrtini, a je domače moštvo postavilo stvari na svoje mesto že v drugi četrtini in ob polčasu vodilo z 72:66, medtem ko je v drugem polčasu povsem odpihnilo ostroge z igrišča.

A če so navijači ostali prikrajšani za obračun Dončić-Wembanyama, so na svoj račun prišli vsaj ob fantastični predstavi Dončića, ki je tekmo zaključil že po treh četrtinah z 39 točkami, 12 skoki in 10 asistencami. Prav tako je na tekmi dosegel številne nove mejnike lige NBA in je že za petami velikemu LeBronu Jamesu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice