Šport > Košarka
18298 ogledov

Noro, kaj je Luka očital novinarjem, preden je zaključil s tiskovko

Luka Dončić Youtube
Dončić ni le Phoenixu nasul 50 točk, temveč je odigral tudi eno svojih najboljših obrambnih partij v ligi NBA.

Superzvezdnik Dallas Mavericks Luka Dončić je v severnoameriški košarkarski ligi NBA dosegel in presegel mejnik 10.000 točk. To mu je uspelo na 358. tekmi v ligi NBA. Dončić je mejnik namreč dosegel na božični tekmi njegove ekipe Dallas Mavericks v gosteh pri Phoenix Suns. Dončić je pri zmagi Dallasa s 128:114 sodeloval s 50 točkami, v statistiko tekme pa je vpisal še 15 asistenc in šest skokov.

Dončić je že v prvi četrtini s trojko dosegel mejnik 10.000 točk v ligi NBA in se izenačil z Bobom McAdoojem, ki je prav tako magično mejo dosegel na svoji 358. tekmi. Pred njima so le Wilt Chamberlain, ki je za mejnik 10.000 točk potreboval zgolj 236 tekem, Michael Jordan (303), Elgin Baylor (315), Kareem Abdul-Jabbar (319), Oscar Robertson (334) in George Gervin (355).

Dončić je s starostjo 24 let in 300 dni tudi šesti najmlajši igralec, ki je dosegel 10.000 točk, za LeBronom Jamesom, Kevinom Durantom, Kobejem Bryantom, Carmelom Anthonyjem in Tracyjem McGradyjem. Prav tako je šele četrti igralec v zgodovini ob Bernardu Kingu, Chamberlainu in Ricku Barryju, ki je na božič dosegel vsaj 50 točk. Še več, je šele drugi košarkar v zgodovini lige ob Jamesu Hardnu, ki mu je na eni tekmi uspelo zbrati vsaj 50 točk in 15 asistenc.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Tako morda niti ne preseneča, da je ameriška javnost spregledala še en neverjeten Lukov dosežek, ki je ob vseh teh mejnikih in rekordih padel v drugi plan. A je nanj po tekmi na tiskovni konferenci vse zbrane novinarje spomnil ravno naš mladi košarkarski zvezdnik.

Ko so novinarji zaključili z vprašanji, je Luka zbodel sedmo silo: "Torej me ne bo nihče ničesar vprašal o moji obrambi? OK," je bil ciničen Luka, ki je nato pristavil: "Štiri ukradene žoge in tri blokade," ter spomnil na skoraj spregledano statistično prvino, v kateri je ponoči naravnost blestel.

Luki so namreč v preteklosti ameriški mediji večkrat očitali slabšo igro v obrambi, tokrat pa jim ob eni najboljših Lukovih obrambnih predstav v karieri očitno ni bilo do te teme. Dončić je tako (dobesedno) utišal mnoge kritike.

Zaključek Lukove tiskovne konference si lahko pogledate v spodnjem posnetku, od 5:25 dalje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 00:10 27.december 2023.

    Kaj ta bedni avtor osebno služi na Dončićeve prispevke. ?

Sorodne novice