Šport > Košarka
6114 ogledov

Soigralec si je privoščil Dončića: "Sploh ne dvomim ..."

Print Screen
Košarkarski sladokusci še vedno predelujejo zgodovinsko predstavo Luke Dončića na božični dan.

V košarkarskih krogih še naprej močno odmeva izjemna predstava Luke Dončića na obračunu s Phoenix Suns, na katerem je 50 točkam dodal 15 podaj in šest skokov ter se spotoma zapisal v zgodovinske knjige.

Več o številkah, ki so zaznamovale Dončićevo 358. tekmo onkraj luže, si preberite TUKAJ.

Luka Dončić Popravili napako Šport Liga priznala krivico, ki jo je storila Dončiću. Noro, kaj to pomeni!

Dončić na obračunu s sonci ni blestel samo na napadalni polovici igrišča, temveč se je izkazal tudi  v obrambi, kjer je zbral štiri ukradene žoge in tri blokade.

Obrambna statistika je na žalost ostala v senci izjemnega strelskega podviga, kar pa Slovencu, ki je pogosto tarča očitkov na račun igre v obrambi, ni bilo najbolj povšeči.

Tudi zato je bil ob koncu medijskega druženja razočaran, ker ga nihče od zbranih novinarjev ni povprašal o obrambi. "Štiri ukradene žoge in tri blokade," je poudaril 24-letnik.

Nad statistiko slovenskega asa, ki postaja resen kandidat za najkoristnejšega igralca v ligi (MVP), sta se po tekmi navduševala tudi soigralca Dereck Lively II in Derrick Jones Jr. Slednji je k zmagi Dallasa prispeval 23 točk, prvi tri manj.

Beseda je med drugim nanesla na Livelyjev met z eno roko prek glave, ki se po Dončićevi oceni ne more kvalificirati kot pravi "hook shot", temveč prej "baby hook shot". 

Kevin Durant Kajne? Šport Durant o Dončićevi predstavi: Nič posebnega ...

"Tudi 'baby hook' meti gredo noter," se je sprva pohvalil Lively, nakar mu je Jones pokazal Dončićevo statistiko. "Res pa je, da je imel 50 točk, jaz pa 20, tako da ima morda prav. Verjetno ga bom poslušal. Očitno je tudi v obrambi boljši od mene. Štiri ukradene žoge in tri blokade," se je čudil Lively.

Novinarji so mu ob tem povedali, da je Dončić prav posebej izpostavil svojo obrambno statistiko. "Sploh ne dvomim, da se je pohvalil s tem," se je na Dončićev račun pošalil Lively in s tem nasmejal vse prisotne.

"Če bo še naprej igral takole, bom pač tako živeli. Lahko je najboljši napadalni in obrambni košarkar v ligi. MVP," še meni Lively.

Luka Dončić Iz ekipe sporočili Šport Luka znova poškodovan, kako resno je?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 19:28 27.december 2023.

    Statistika NBA je vreča brez dna. A tudi korake štejejo koliko jih je kdo naredil?