Šport > Košarka
2628 ogledov

Jokić kritično: "Kamorkoli grem, ljudje izvlečejo telefone"

Jokić Profimedia
Dvakratni najkoristnejši igralec lige NBA ne mara slave, prav tako sanja o življenju brez mobilnega telefona.

Eden najboljših košarkarjev na svetu Nikola Jokić, dvakratni MVP lige NBA, je priznal, da ne uživa v medijski prepoznavnosti in da si po koncu športne kariere želi predvsem mirnega življenja.

"Konec koncev smo vsi samo košarkarji. Dobri smo v tem, kar delamo, ob tem pa smo neprestano obkroženi z mediji," je v podkastu Curious Mike, ki ga vodi njegov moštveni soigralec Michael Porter Jr., povedal 28-letni Srb.

Jokić ni pristaš medijskih obveznosti, čeprav se zaveda, da so športni novinarji nepogrešljiv del tega posla. "Plačani smo zaradi medijev, ki skrbijo za priljubljenost tega športa."

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Kljub temu zavedanju bi si včasih želel malce več zasebnosti. "Kamorkoli greš in karkoli narediš, če na primer samo odvržeš nekaj poleg koša za smeti, bodo ljudje dejali 'oh, niti smeti ne zna pospraviti za seboj'. Ljudje delajo slona iz najmanjših reči. Žalosti me, ko grem v bar, restavracijo ali na športni dogodek in ljudje takoj izvlečejo telefone ter začnejo snemati. Meni se zdi to grdo. Nisem se prišel razkazovat, ampak samo živim svoje življenje," je pojasnil srbski košarkar.

"Nekaterim ljudem je slava všeč, meni ni. Ko končam kariero, si iskreno želim, da me ne bi nihče prepoznal in da se me bo moj otrok oziroma otroci, bomo videli, kaj bo prinesla prihodnost, spominjal kot očeta in ne kot košarkarja," je povedal Jokić in razkril še en zanimiv osebni cilj.

"Da ne bi imel telefona. Rad bi živel v trenutku kot običajni ljudje, šel na pijačo ali kosilo s prijatelji, se igral z otrokom ali jahal konja, ne da bi nekdo iz tega delal nek velik dogodek," je dodal zvezdnik Denverja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 14:20 30.december 2023.

    Joker 💪, to ni kritično, to je iskreno in realno..Premnogi bi se lahko z njim strinjali.. .

Sorodne novice